In primul rand ar trebui sa obtineti relatii de la primarie in legatura cu situatia juridica a acestui imobil.
Chiar daca este parasita, intrarea in patrimoniul statului se face dupa o anumita procedura.
Ca sa stiti cui sa va adresati, mai intai trebuie sa mergeti la Biroul de cf, sa luati legatura cu un expert topo si sa aflati pe harta cadastrala nr. top si nr. de cf in care este inscris imobilul care va intereseaza.
Dupa aceea, veti solicita un extras cf de informare cu privire la acel imobil si veti afla cine este proprietarul.
Daca proprietar este o persoana fizica, veti solicita de la Biroul de cf actul de carte funciara in baza caruia proprietarul tabular a devenit proprietar, pentru a afla adresa acestuia.
Dupa aceea, il veti contacta...
Daca proprietar este Statul Roman, va veti adresa Primariei in vederea achizitionarii bunului. ;)
Daca proprietarul este disparut/mort, acesta are mostenitori, astfel incat va trebui sa cautati mostenitorii proprietarului pentru negocierea pretului pentru achizitionarea bunului imobil.
Intrebati si vecinii despre situatia imobilului, ce stiu despre proprietari etc.
Sau, puteti intra si stapani imobilul ca un adevarat proprietar, dupa care sa dobanditi dreptul de proprietate asupra imobilului prin uzucapiune daca nimeni nu il va revendica in timpul prevazut de lege. ;)
Cred ca ar fi putin cam ilegal sa intre cineva chiar intr-o casa parasita si sa o locuiasca ... pe post de boschetar sau cum :D
Pe mine ma intereseaza in primul rand daca pot cere sa cumpar casa aia de la cineva(primaria?), presupunand ca nu mai exista nici un mostenitor, proprietar etc..sau vine primaria o ia in patrimoniu si imi multumeste frumos pentru pont...
Uzucapiune
maitrei
[b]Bună seara. Am o rugăminte. Locuiesc într-o casă, construită de bunicii mei, pe un teren cumpărat de la o bancă in anul 1938 (deţin chitanţe cu ... (vezi toată discuția)
Retrocedare padure
mlliviu
Am achizitionat aprox. 4 ha teren, o casa si padure la munte. Proprietarul nu avea acte pe teren, si am deschis actiune judec. uzand de dreptul prin ... (vezi toată discuția)
Carte funciara
marianica
Sunt intr-o mare icurcatura in ceea ce priveste intabularea tatalui meu pe 3 amplasamente situate in intravilanul unei localitati din judetul Timis. Situatia ... (vezi toată discuția)