avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este vreo fapta penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este vreo fapta penala?

In situatia in care printr-o HJ intr-o actiune in revendicare, paratul trebuie sa restituie bunul mobil (un autoturism) reclamantului dar pana la executarea silita a acesti hotarari masina este data altcuiva, se poate vorbi despre vreo fapta penala?
Adica, daca executorul vine la cel care trebuie sa restituie bunul, cf hotararii, si acesta zice ca intre timp a dat altcuiva masina, savarseste vreo infractiune?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:22, 3 Iulie 2013
In acest caz, aveti posibilitatea de a formula o actiune revocatorie pe drept civil prin care se va declara neopozabil contractul de vanzare al autoturismului fata de dvs. si veti putea obtine bunul.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
Madalina Pascu, Avocat
Hm, eu zic ca nu ati inteles despre ce am intrebat. No offence.
Ar fi fost infractiune daca ar fi vandut dupa ce s-ar fi instituit sechestru asigurator ( putea sa ceara pe parcursul procesului pt a se asigura ca nu se poate vinde bunul).
Creditorul are la indemana doar acesta actiune revocatorie.

daca nu intelegeti ce vi se raspunde, nu inseamna ca nu s-a inteles intrebarea.

Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intimat- reclamant/pot depune o cerere de sechestru judiciar al unui autoturism in apel? Lavinia Mustata Lavinia Mustata As dori sa stiu daca pot depune o cerere de sechestru judiciar pentru un bun mobil (autoturism) pe care fostul sot mi-l retine la domiciliul parintilor sai si ... (vezi toată discuția)
Exista o cauza de suspendare? Irina S. Irina S. 2003: sechestrul asigurator intr-un dosar penal. Dupa dispunerea sechestrului in timpul dosarului penal, debitorul vinde de sub sechestru. 2003: HJ devine ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto viorel00 viorel00 Buna dimineata, ma numesc Turcan Viorel si in noiembrie 2019 am achizitionat un autoturism marca vw Golf 3 si mentionez ca am fost sa il nmatriculez pe numele ... (vezi toată discuția)