avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... avocat pentru fetita abuzata ce si-a ucis mama
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

avocat pentru fetita abuzata ce si-a ucis mama

exista vreo sansa sa gasesc o fundatie/asociatie/avocat care sa se implice in acest caz?
Sigur ca exista...dati ne mai multe informatii...oricum boala psihica exonereaza de raspundere penala (nu orice tulburare , ci o adevarata boala ) reprezentand cauza de iresponsabilitate....
Ce varsta are fetita?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Exista ! Va puteti adresa asociatiei Catharsis din Brasov.Aceasta este specializata in protectia drepturilor copilului.
dupa cate stiu fetita are 15 ani.

va multumesc
In acest caz, intre 14 si 16 ani , fetita ar raspunde penal numai daca s-ar dovedi ca fapta a fost savarsita cu discernant, iar expertiza psihiatrica e obligatorie in acest caz , daca discernamantul este alterat.
Dupa cum am mai mentionat , nu orice afectiune conduce la lipsa discernamantului , sunt acele psihoze, manii....care necesita si masura de siguranta obligarii la tratament medical..sau chiar internarea medicala., dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minorii madarolivia madarolivia buna. as avea si eu o intrebare, si anume daca un minor de 15 ani care sufera de tulburare mixta emotionala si de conduita, poate fi condamnst pt savarsirea ... (vezi toată discuția)
Sindrom bipolar ariciulbland ariciulbland cel care sufera de asa ceva raspunde penal in fata legii? (vezi toată discuția)
Caz psihic nu infractor olga2011 olga2011 am un prieten cu tulburare afectiva bipolara si in ultimul timp [fiind in stare maniacala] a acumulat mai multe amenzi si dosare penale de circulatie ... (vezi toată discuția)