avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Intelegere verbala cu primaria
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Intelegere verbala cu primaria

Buna,
as dori un raspuns la urmatoarea problema:
In urma cu 2 ani, socrul meu a avut o intelegere verbala cu primaria din localitatea de domiciliu privind acceptul folosiri a 20mp din proprietatea sa pentru a se instala o pompa de redistribuire a apei, urmand ca el sa beneficieze de racordarea la reteaua de apa fara a se monitoriza m3 consumati.
Mentionez ca la adresa respectiva este decat o gradina cu faneata si nu s-a folosit niciodata acel racord la alimentarea publica cu apa.
Cu alte cuvinte, socrul meu a acceptat construirea in gradina lui a unui bazin si a unei incaperi care contine pompa de redistribuire a apei in ideea ca va beneficia de apa curenta daca va avea nevoie vre-odata.
Acum regia de apa si canal il someaza sa incheie un contract cu ei si sa-si instaleze apometre, iar primaria l-a chemat pentru ziua de vineri la "negocieri".

Intrebaerea mea este: ce se poate face in aceasta situatie?
Da, mi se pare corect sa se instaleze apometre si sa se plateasca apa consumata, dar la fel de corect mi se pare ca regia de apa sau primaria sa plateasca o chirie pentru acel spatiu pe care il folosesc deja de 2 ani.

Multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: elenoc , utilizator 10:55, 4 Iulie 2013
Tocmai asta trebuie sa faca: sa mearga la primarie pentru negocieri.
Va face contract cu clauzele negociate, va intra in legalitate si in cadrul negocierilor poate sa ceara fie chirie in bani, fie consum de apa fara plata intr-o anumita cantitate echivalenta a chiriei pe care ar dori s-o primeasca, pe baza masuratorii cu contorul.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzină proprie de bloc TatuAlexandru TatuAlexandru Bună ziua,scriu in numele asociaților de proprietari dintr-un bloc din Bacău,dorim sa știm dacă este posibil ca in grădina blocului sa construim practic ... (vezi toată discuția)
Contor apa bransament gabor gabor Buna. Am o intrebare, sper sa gasesc raspuns aici. Locuiesc la casa cu curte. Se modernizeaza strada si vor fii puse contoare de apa pentru fiecare locuinta. ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa de 2500 metri cubi la casa AndreeaDumit AndreeaDumit Buna ziua, detin o casa iar in luna noiembrie cand apa nova a venit sa citeasca apometrul a inregistrat un consum de 2500m, in valoare de 10550 lei. Cand am ... (vezi toată discuția)