avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incheiere contract inchiriere inainte de data ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incheiere contract inchiriere inainte de data stabilita.

Se pare ca m-am mutat intr-un apartament unde dupa 3 luni,vad ca pur si simplu nu ma pot intelege cu persoana cu care stau in chirie,prea multe orgolii etc.
Contractul l-am semnat amndoi cu propietara,pe el e specificat ca platim 100 lei desi platim 90 euro /pers+ am platit o garantie,specificata in contract, la inceput de 90 euro/pers+mai e specificat ca trebuie sa platesc cheltuielile blocului.

Contractul se incheie abia peste 3 luni,iar in el e specificat ca daca plec inainte pierd garantia.
Din moment ce pierd garantia vreau sa stiu daca sunt obligat cu ceva sa platesc cheltuielile blocului etc?
Trebuie sa va achitati toate obligatiile banesti ce decurg din statutul dv de chirias pana la data la care va pierdeti aceasta calitate.
Conditiile in care propritarul are dreptul sa retina garantia sunt cele prev in contract. Prin urmare, daca denuntati contractul inainte de ajungerea lui la termen,garantia vi se va opri ptr acest motiv, urmand sa mai achitati c/val chiriei, utilitatilor si a celorlalte cheltuieli prev contractual.
Daca in contract e specificat ca in cazul in care plecati mai devreme pierdeti garantia, atunci din acea cauza o pierdeti si trebuie bineinteles sa platiti si cheltuielile de intretinere. Cel mai bine este sa ajungeti la o intelegere cu colegul de apartament. Cum ati stat 9 luni mai rezistati 3. Daca nu puteti, incercati sa negociati cu proprietarul o intelegere prin care sa nu pierdeti garantia (eventual oferiti-va sa ii gasiti un inlocuitor ca sa nu aiba pierderi materiale).
Nu am zis ca nu vreau sa platesc etc , e ok sa fiu cu totul la zi dar nu sa raman in minus cu 90 euro,dar nu vreau sa pierd garantia doar pe motivul acesta ,si de stat nu pot sa mai stau, nu am stat 9 luni ci 3,contract pe 6 luni. Nu mai pot sa stau cu el,aseara a iesit bataie,mi-am luat ceva pumni si acum ma cam doate capul.

Totusi daca propietara ar insista sa imi retina garantia,se poate face ceva din privinta faptului ca eu platesc 90 euro si pe contract scrie 100 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere ContSters180134 ContSters180134 buna ziua. am inchiriat un apartament cu 3 camere privat nemobilat undeva in sect 2. vreau sa stiu daca propietarul apartamentului ne va face contractul de ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie chirie Tiberiu911 Tiberiu911 Salutare, Am cateva intrebari referitoare la o situatie cu care ma confrunt de curand. De curand m-am mutat impreuna cu prietena mea de la o chirie la alta. ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie ContSters343337 ContSters343337 Buna ziua. In noiembrie 2014 am inchiriat un spatiu, care pe contract are o chirie lunara de 300 lei, urmand ca de fapt eu sa platesc 550 euro pe el. Acestea ... (vezi toată discuția)