avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare act de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare act de intretinere

Pe scurt, o doamna a fost pacalita sa semneze niste acte pe motivul ca semneaza actele de la locuinta surorii ei,ca nu are nici o pretentie financiara. Dar ea in realitate a semnat un contract de intretinere,adica sa i se cumpere medicamente, mancare,plateasca taxe,consum.etc. Ea este o persoana in varsta ,nu stie sa citeasca si sa scrie( a trait intr-o perioada in care era important sa lucrezi pamanturile) . Notarul nu a citit ceea ce semneaza doamna respectiva iar aceasta a semnat de buna credinta. Nu ne putem indrepta spre notar, pentru ca persoana imputernicita a scoso de la orice raspundere pe doamna notar,adica in cazul oricarui litigiu,ea nu va raspunde. Bun , ceea ce ne intereseaza este anularea acelui act. Tin sa precizez ca ei nu isi onoreaza in nici un fel contractul. Si doamna care a fost inselata nu doreste nicidecum sa lase locuinta acelei femei. Avem acte prin care ea isi plateste singura darile la stat,isi cumpara medicamente, este foarte bolnava, are si cativa martori care sustin ca nimeni nu o ajuta. Si inca ceva, cum poate da doamna o declaratie, daca nu stie sa scrie si sa citeasca.?
Cel mai recent răspuns: dumutaadrianred , utilizator 11:44, 19 Iulie 2013
Puteti formula o actiune prin care sa solicitati rezolutiunea contractului de intretinere,incercand sa dovediti cu probe(inscrisuri,martori)faptul ca persoana care trebuia sa asigure intretinerea cf contract nu -si indeplineste obligatia asumata.
Daca persoana in cauza nu stia ce a semnat cum de se asteapta acum ca cealalta parte sa isi onoreze contractul? Ori mergeti pe inselaciune caz in care nu puteti cere sa se respecte contractul (destul de greu tinand cont ca e semnat la notar) ori mergeti pe nerespectarea contractului dar renuntati la ideea ca Dna a fost pacalita cand a semnat actul.
Nu stia ce semneaza si nici nu doreste sa se onoreze contractul. Dar faceam referire si la faptul ca nu isi onoreaza contractul, penru ca apoi sa nu fie probleme,pe motiv ca ei si-au onorat contractul.
Si declaratia doamnei care a fost inselata, unde poate fi data? avand in vedere ca ea nu stie sa scrie si sa citeasca. si pentru a vedea un model de cerere, ori un model de actiune in instanta. Multumesc. Actele premergatoare dorim sa le depunem,apoi o sa apelam si la un avocat. Multumesc
Solicitati sfatul unui avocat,incheiati un contract de asistenta,platiti un onorariu si faceti demersurile prin intermediul avocatului.Situatii de acest gen nu pot fi solutionate cu sfaturi de pe net si modele de actiuni copiate daca vreti sa aveti castig de cauza.Astfel cum prezentati situatia de fapt se poate merge fie pe formularea unei plangeri penale pt inselaciune(fara sanse prea mari),fie pe solutia pe care v-am prezentat-o anterior rezolutiunea contractului de intretinere.

Alte discuții în legătură

Anulare contract vanzare cumparare baietzika baietzika contractul respectiv este facut de parinti cu clauza de intretinere si abitatie pe timpul vietii. acum se cere anularea. in realitate noi nu am platit suma de ... (vezi toată discuția)
Anulare cesionare firma dudulake dudulake am semnat o cesionare de firma pe data de 16 .07.2003 si vreau sa nu mai iasa actele .pe scurt am fost pacalit .cum pot face sa o anulez.#-o scuze 2013 (vezi toată discuția)
Inselaciune sau nu? vali_085 vali_085 Buna ziua! Am un prieten de nationalitate turca care a fost pacalit de patronul firmei la care lucra. Patronul i-a spus ca trebuie sa mearga cu el la banca ... (vezi toată discuția)