avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANULARE CONTRACT V-Z
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANULARE CONTRACT V-Z

Buna ziua. Acum 3 ani de zile am cumparat de la bunicul meu un teren cu suma de 15000 euro. Acum tatal meu m-a dat in judecata pentru a anula acel contract pe motiv ca bunicul meu nu stia ce a semnat, ca nu i-am dat banii si ca pretul era cu mult sub pretul pietei. Nestiind ce sa mai inventeze, a venit la proces cu bunicul meu pentru ca acesta sa declare ca de fapt era un contract de v-c cu clauza de intretinere (fapt nespecificat nicaieri in acel contract, de fapt nu s-a pus niciodata problema de asa ceva) si ca la urmatoarea infatisare va declara ca eu impreuna cu notara l-am pacalit si ca el nu a stiut ce semneaza. Se poate anula cu o simpla declaratie a uneia dintre parti (bunicul meu suferind anul trecut un atac cerebral in urma caruia a ramas cu unele dereglari de comportament de care tatal meu acum profita) ? Multumesc.
nu se poate anula cu simpla declaratie a bunicului, va trebui sa aduceti martori pentru a demosntra ca bunicul era perfect lucid si stia ca vinde si nu " se da in intretinere " iar in ceea ce priveste dereglarile , acestea pot fi demonstrate cu actele medicale ca au aparut ulterior vanzarii terenului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitatea absoluta a contractului de v-c LUCY04 LUCY04 Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate anula un contract de cumparare facut intre mine si bunicul meu acum 2 ani si jumatate pe un teren detinut de acesta. ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren sub valoarea pietei RaduD91 RaduD91 Buna ziua, Am o intrebare. Bunica mea a angajat un avocat sa o ajute cu retrocedarea unui teren + 3 case in Iasi. Avocatul i-a spus la un moment dat ca ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare ambasador ambasador buna seara, am si eu o intrebare mai delicata, poate se gaseste cineva sa ma ajute cu un raspuns, am incheiat la notariat un contract de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)