avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nulitatea absoluta a contractului de v-c
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nulitatea absoluta a contractului de v-c

Buna ziua,
As dori sa stiu daca se poate anula un contract de cumparare facut intre mine si bunicul meu acum 2 ani si jumatate pe un teren detinut de acesta. In urma unor probleme familiale, tatal meu m-a dat in judecata cerand sa se constate nulitatea absoluta a contractului de vanzare cumparare a terenului si repunerea in situatia anterioara a partilor. El motiveaza ca bunicul meu avea probleme de sanatate care ii afectau termporal discernamantul (fapt neadevarat, acesta suferind un atac cerebral acum 1 an), faptul ca pretul existent pe contract este cu mult sub pretul pietei dar si faptul ca acesta nu s-a platit deloc. Mentionez ca in contract este stipulat faptul ca banii au fost primiti anterior semnarii contractului dar si faptul ca tatal meu stia foarte bine atunci despre ce se intampla (nu cum sustine atunci ca eu mi-am pacalit bunicul sa-mi semneze), tatal meu fiind cu mine la notar in acea zi in care am semnat contractul, tot in acea zi eu i-am facut o imputernicire, la acelasi notar pt ca el sa se poata ocupa in numele meu de casa pe care ulterior am construit-o pe acel teren. In acea perioada eram o familie unita, insa in prezent tatal meu are o amanta cu care vrea sa se insoare si din aceasta cauza vrea sa obtina terenul si casa contruita pe acel teren. El a reusit sa-l intoarca impotriva mea pe bunic si ma gandesc ca o sa-l sustina la proces. Are sanse sa anuleze acest contract?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: LUCY04 , utilizator 10:55, 28 Martie 2012
actiunea este lipsita de interes daca bunicul traieste
mi-a spus cineva ca tatal meu nici nu ar avea calitate procesuala deoarece la un moment dat spune ca " a fost nesocotita dispozitia imperativa a pretului, pt ca nu doar ca a fost neserios de derisoriu cuprins chiar in contract, ci nu s-a platit, prejudiciindu-mi drepturile mele in calitate de mostenitor". El se prezinta intr-un fel ca mostenitor doar ca bunicul meu inca traieste. Se poate respinge pe acest motiv?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A procedat corect notarul? pituna pituna mama mea are 80 de ani si a vandut un teren facand act de vanzare cumparare la notar la un pret exagerat de mic, efectiv a fost prostita.intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Anulare contract v-z LUCY04 LUCY04 Buna ziua. Acum 3 ani de zile am cumparat de la bunicul meu un teren cu suma de 15000 euro. Acum tatal meu m-a dat in judecata pentru a anula acel contract pe ... (vezi toată discuția)
Anulare a unui contract de vanzare cumparare de drepturi litigioase SimonaAvachian SimonaAvachian Buna seara, Ca fiecare de aici am si eu o problema: sora mea a facut un contract de vanzare cumparare de drepturi litigioase de la tatal meu catre ea , noi ... (vezi toată discuția)