avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare a unui contract de vanzare cumparare de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare a unui contract de vanzare cumparare de drepturi litigioase

Buna seara,
Ca fiecare de aici am si eu o problema: sora mea a facut un contract de vanzare cumparare de drepturi litigioase de la tatal meu catre ea , noi fiind 4 surori , la scurt timp tatal meu a decedat din cauza unor probleme foarte grave de sanatate , ea l-a convins pe tatal meu ca face doar o procura nu un act de vanzare cumparare , stiu asta pentru ca era foarte contrariat ca notarul i-a luat 700 ron pt. o procura, mai subliniez si faptul ca nu are nici o expertiza medico-legala , tinand cont ca tata era grav bolnav . Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2013
SimonaAvachian, utilizator
Cel mai recent răspuns: SimonaAvachian , utilizator 10:46, 30 Iunie 2013
Care era boala de care suferea tatăl?

În principiu, dacă boala nu i-a afectat discernămîntul, dacă s-a stabilit un preţ care să nu poată fi considerat neserios şi dacă preţul astfel stabilit a fost plătit, nu prea văd ce şanse aţi avea.
Multumesc pentru raspuns,
Aici este problema ca nu stim daca bolile pe care le avea ii diminua discernamantul: atrofie cerebrala si cerebeloasa,3 atacuri cerebrale minore , infectie a urechii stangi cu virusul PIOCEANIC,care a necesitat o operatie de mare amploare cu indepartare de os cranian pe o suprafata de 20 cm patrati , dureri infioratoare dupa operatie deoarece infectia a recidivat dar de acesta data mult mai virulent si mai profund , tumora cerebrala , paralizie a esofagului , nemaiputandu-se alimenta decat cu sonda nasogastrica si in ultima instanta prin gastrostoma ,daca acesta este cuvantul potrivit(sonda direct in stomac) ,diabet si de aici toate insuficientele ce sunt provocate de acesta si multe alte boli, auzea doar 15% cu o singura ureche. Suntem constiente ca numai in urma unei expertize a IML putem sti daca a avut sau nu discernamant ori avea discernamant diminuat . Dar ca sa putem cere o expertiza a IML trebuie sa cerem in instanta anularea actului de vanzare cumparare a drepturilor litigioase ? Aceasta era de fapt intrebarea, altfel nu stim cum am putem afla daca raspundea pentru faptele lui sau nu. Mii de multumiri pentru orice raspuns,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract mixt de intretinere si vanzare. ca unic mostenitor al tatalui meu , care a facut contract de ... silviana13 silviana13 Ca unic mostenitor al tatalui meu , care a facut contract de intretinere si vanzare unei familii , 3/4 pentru intretinere si 1/4 prin vanzare , am obtinut ... (vezi toată discuția)
Bunicii vor sa-mi vanda casa si mi s-a cerut certif discernamant de la iml andrej andrej Buna ziua. Bunicii mei, din partea tatalui, au decis sa-mi lase mie casa (bineinteles contract vanzare-cumparare) iar notarul mi-a spus ca ar fi FOARTE ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare gesy gesy Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsul la aceasta intrebare: Daca tatal meu inainte sa moara ( mama mea inca traieste), i-a semnat un contract ... (vezi toată discuția)