avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren sub valoarea pietei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren sub valoarea pietei

Buna ziua, Am o intrebare.

Bunica mea a angajat un avocat sa o ajute cu retrocedarea unui teren + 3 case in Iasi. Avocatul i-a spus la un moment dat ca primaria a dat ordin ca terenul sa fie ingradit. Bunica mea nu a avut bani pentru ingradire a unui teren de 585 m2. Avocatul a oferit sa cumpere terenul de la ea si ca "va avea el grija de tot"...

Acum am aflat ca avocatul respectiv a cumparat de la ea cu 10.000 euro terenul de 585 m2 in anul 2018. Asta inseamna aproximativ 17 euro pe m2. Evident asta este mult sub pretul pietei, Bunica mea nu stie ea multe, a fost pacalita evident.

Ce sansa am in a lupta pentru a lua ce este de drept al ei la pretul corect al pietei. Terenul este pozitionat aproximativ 300 de metri vest de la Palatul Culturii.

Asta este situatia pe scurt. Sper ca se intelege.

Radu
Cel mai recent răspuns: RaduD91 , utilizator 22:25, 27 Noiembrie 2019
Trebuie vazut atat contractul de vanzare cumparare cat si discutat putin in detaliu tot cazul. Anularea unui contract de vanzare cumparare nu este un caz usor... dar este fezabil avand in vedere eroarea in care a fost batrana, varsta acesteia, legatura intre cei doi (relatie avocat-client) si eventual pret derizoriu...
Imi puteti spune cu specificitate ce inseamna pret derizoriu? De exemplu care este procentajul din valoarea terenului la pretul pietei? Cat de putin trebuie sa primeasca pe m2 in comparatie cu pretul pietei.

Imi pare rau de exprimare schioapa, sunt stabilit in NY si cateodata curg mai greu cuvintele haha.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare sau donatie nastase_ina nastase_ina Bunicii sotului mei vor sa ii lase lui apartamentul lor.Ce ne recomandati sa facem: act de vazare cumparare sau de donatie?Si care ar fi costurile ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament sub pretul pietei prin prima casa tankolevente tankolevente Buna,va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi eventual informatii daca se poate. Dorim sa achizitionam un apartament prin programul Prima Casa,proprietarul este ... (vezi toată discuția)
Bună seara. se poate face vânzare cumpărare între parinti ... Leea91 Leea91 Bună seara. Se poate face vânzare cumpărare între parinti și copil, părintii sunt lucizi,tineri și vor sa ii facă act de vânzare cumpărare dar nu la ... (vezi toată discuția)