avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Parbriz Crapat - Rezolvare pe RCA putin Ajutor Va Rog
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Parbriz Crapat - Rezolvare pe RCA putin Ajutor Va Rog

Buna Ziua,

Pe data de 09-04-2013 undeva la iesire din localitatea Salonta un obiect neidentificat sarit de la o masina care venea din contrasens mia lovit parbrizul si la crapat . Am intors l-am oprit pe om am uitat sa fac amiabila pentru ca domnul se grabea sa ajunga la spital cu sotia . Am deschis dosar dauna la Omni--ig pe data de 10-04-2013 si dor dupa 1 luna am apucat sa ma duc sa fac amiabila cu acest domn .
Precizez era singura masina la acel moment care a trecut pe langa mine eu am martor in masina care a vazut tot evenimentul.

Astazi dupa 04-07-2013 am primit un raspuns de la Omni--ig de genul .

"Dupa analizarea fotografiilor autoturismelor implicate, a avariilor produse, precum si a dinamicii accidentului, s-a concluzionat faptul ca amprentele corespunzatoare ale partilor deformate nu se suprapun din punct de vedere al intinderii si inaltimilor .
Sustinem aceasta hotarare in baza Art. 45 alin 3 din Ordinul CSA Nr. 14/2011"

Precizez masina mea este un SUV si cealalta masina un Break .
Dosar Respins

Cum procedez in continuare ? Legea din Romania e de partea Omni--ig sau a Clientilor ?

Daca trebuie actionati in instanta cine doreste sa ma ajute ?

Astept Raspunsuri Urgent

Tot Respectul
Lorincz Andrei
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:13, 6 Iulie 2013
daca aveti CASCO rezolvati problema parbrizului apoi asiguratorul CASCO se va indrepta impotriva asiguratorului soferului vinovat.
veti fi chemati in instanta atat dvs. cat si conducatorul auto respectiv precum si martorul din masina dvs..
daca nu aveti CASCO, va rezolvati problema singur si apoi solicitati in instanta recuperarea prejudiciului de la asigurator.
in mod sigur veti gasi avocati in zona dvs. sau puteti rasfoi meniul din forum la rubrica consultanti. langa butonul rosu "forum", dreapta sus display.
Nu am CASCO pentru ca, costa foarte mult si sunt sofer bun nu am nevoie .

Legat de rezolvarea problemei pe cont propriu, la alta autoritate nu mai pot apela decat la instanta?

Eu sunt student masina e gen "cadou"(nu dispun de bani pt avocati si parbriz de ~ 5000 7000 ron ) cum procedez in instanta ma pot reprezenta singur ?

Tot respectul si multumesc pentru replay .
incercati initial cu un mediator, prima sedinta este moka. daca asiguratorul nu vrea sa plateasca depuneti plangere in instanta. in prima instanta va puteti reprezenta sigur, la recurs se pare ca au bagat obligatia angajarii unui avocat dupa ncpc. se poate apela si la un avocat din oficiu dar nu isi va da prea mult interesul ptr ca sunt platiti la sf. asteapta. daca va motivati corespunzator plangerea, solicitati citarea martorilor, cel din masina si "vinovatul", prezentarea expertizei in baza careia asiguratorul a tras concluzia ca accidentul este o "facatura" si este posibil sa va admita plangerea. apoi ramane de vazut daca asiguratorul va declara recurs.
In primul rand solicitati asiguratorului sa va comunice in scris motivele pentru care vi s-a respins dosarul de la plata. Solicitati un raspuns detailat nu unul general asa cum ati primit unul deja.
Accidentul s-a produs in luna aprilie 2013. La data respectiva nu era obligatorie medierea, dar era obligatorie concilierea directa. Incercati sa rezolvati problema pe cale amiabila in cadrul concilierii. Daca nu reusiti singura cale de urmat este cea a instantei.
Daca autoturismul nu a fost reparat sau aveti fotografii ale parbrizului crapat se poate stabili daca craparea parbrizului s-a produs datorita pietrei azvarlita de roata celuilalt autovehicul.
la data respectiva nu era obligatorie medierea dar in prezent este obligatorie astfel incat se poate apela la aceasta metoda inainte de a introduce actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata dauna casco ardaf marius99 marius99 Buna ziua, Am avut o problema cu masina am lovit un caine si mi sa spart proiector , bara de vopsit si am lovit cu janta o bordura-piatra.Am fost la ... (vezi toată discuția)
Cine constata daunele auto daca nu am asigurare farmvet farmvet Masina mea era in parcare, nu are asigurare, am vrut sa o mut si cand am dat cu spatele am lovit o alta masina in coltul din dreapta spate si i-am zgariat ... (vezi toată discuția)
Opinie SC ESC SOFT SRL SC ESC SOFT SRL Buna ziua! In Decembrie 2011 am avut un accident (am lovit o alta masina in spate, in intersectie la viteza mica) in urma caruia bara fata a fost deteriorata. ... (vezi toată discuția)