avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumul de functii in asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumul de functii in asociatia de proprietari

Presedintele de asociatie poate avea si alta functie platita in cadrul asociatiei de proprietari , de ex instalator?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:49, 6 Iulie 2013
Cred ca utilizatorul nostru se refera la o situatie permanenta, nu la una ocazionala. Dar sa-l lasam sa ne lamureasca, daca o sa doreasca.
ad. generala care a ales presed ii fixeaza un salariu, dar avand in vedere ca asoc are nevoie si de un instalator iar pres ales este f bun instalator se propune si se aproba ca presedintelui sa i se adauge la salariu (bineinteles si taxele aferente ) suma de ... totodata in sarcina lui, scrisa , intra si atributia de instalator. Simplu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2013
sanda65, utilizator
Am o asociatie unde presedintele indeplineste si functia de femeie de servici. Presedintele nu este renumerat. In schimb este renumerat pentru a face curatenie. Sa inteleg ca ar trebui sa ii faf contract de mandat si nu CIM?
Da, se poate dar nu "salariu" ci indemnizatie.
Adunarea generala poate stabili indemnizatia presedintelui dar mai degraba adunarea generala aproba bugetul de venituri si cheltuieli. In acest buget, un capitol important si uneori intens dezbatut este cel referitor la "cheltuielile de personal" sau cum spunea altcineva "anvelopa salariala".
In acesta se cuprind si aproba toate indemnizatiile (presedinte, membri comitet, comisie cenzori), salariul administratorului, al casierului, al contabilului, salariul femeilor de serviciu, al instalatorului, al fochistului, al electricianului s.a.m.d.
Avand acest buget, in cursul anului, oricand asociatia poate ramane fara administror sau fara instalator... Am avut situatii cand la momentul desfasurarii adunarii generale si aprobarii bugetului, asociatia nu avea administrator pentru ca plecase de o luna si inca nu reusisem sa gasim pe altcineva. Dar sigur ca in buget am prins si cheltuiala salariala aferenta postului de administrator.
In aceasta situatie se cauta alta persoana care poate fi si-un membru al comitetului sau chiar presedintele. Sigur ca peste suma obisnuita ca indemnizatie de presedinte, poate fi platit si cu suma sau o parte din suma ce-i revenea instalatorului. Pe acelasi document de plata creste suma platita ca indemnizatie pentru presedinte, de exemplu, de la 500 lei la 800 lei/luna, adaugand si cei 300 lei pentru misiunea de instalator. Totul pe document, cu plata contributiilor si impozitului aferent noi sume, ceea ce nu afecteaza negativ cheltuielile asociatiei iar asociatia are asigurat si serviciul instalatorului (presedinte).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Remunerare comitet executiv cyan cyan Legea 230/2007 prevede la Art. 32. - (1) Preşedintele asociaţiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi remuneraţi pe baza unui contract de ... (vezi toată discuția)
Salariu presedinte bloc Lavinia15 Lavinia15 Buna seara, Presedintele de bloc are un salariu de 500 ron luna , trebuie sa aiba un contract de munca sau nu la munca prestata? Este legat ca sa beneficieze ... (vezi toată discuția)
Cine stabileste majorarea salariului presedintelui asociatiei de proprietari? GeorgetaAnca GeorgetaAnca Conform Legii nr. 196/2018 , cap. V, art. 58, (1) \"Presedintele asociatiei de proprietari si membrii comitetului executiv pot fi remunerati pe baza unui ... (vezi toată discuția)