avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neprezentarea la locul de munca in timpul preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neprezentarea la locul de munca in timpul preavizului

nu pot sa stau la munca daca ma baga in praviz k pierd oferta la noul loc de munca ce patesc? ma pot angaja la altcineva cu contract de munca? daca sunt in preaviz la altcineva?? si ce patesc daca nu respect preavizul? nu ma mai pot angaja apoi???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 17 Martie 2014
Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
in ce consta sanctionare disciplinara???? si poate sa imi desfaca contractul cu litera I pt asta?
Nu exista lit.i ... desfacerea disciplinara a c.i.m. are ca temei legal art.61 lit.a C.mun.

Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
eu daca ma duc luni sa imi fac alt contract de munca la alta firma pot?? chiar daca aici nu imi da demisia?? ma afecteaza la noul loc de munca???
Puteti avea in acelasi timp un numar nelimitat de contracte de munca la diversi angajatori. Mergeti la noul loc de munca fara probleme. La cel vechi vi se va inceta activitatea pentru absente nemotivate.

Alte discuții în legătură

Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)
Renunțare parțiala la preaviz Mihai-Mirella Mihai-Mirella Cum reușesc sa conving angajatorul sa renunțe la 4 zile de preaviz ? Menționez ca in contract am stipulate 20 de zile lucrătoare de preaviz și eu pot sa ... (vezi toată discuția)
Concediu medical + absente nemotivate adriancozma25 adriancozma25 Daca unei angajate i s-a terminat concediul medical, si a avut 3 absente nemotivate la locul de munca, dar angajata este insarcinata, se va inceta CIM, sau cum ... (vezi toată discuția)