avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neprezentarea la locul de munca in timpul preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neprezentarea la locul de munca in timpul preavizului

nu pot sa stau la munca daca ma baga in praviz k pierd oferta la noul loc de munca ce patesc? ma pot angaja la altcineva cu contract de munca? daca sunt in preaviz la altcineva?? si ce patesc daca nu respect preavizul? nu ma mai pot angaja apoi???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 17 Martie 2014
Eu sunt in aceeasi situatie, eu nu vreau sa mai vin la servici pentru ca ei ma baga in preaviz dar eu trebuie sa incep de la 1 aprilie. E vreo problema daca ambele contracte sunt cu 8 ore? Am citit ca ar trebui ca al doilea job sa fie de 4 ore? daca de maine nu mai vin la servici inseamna ca pana pe 1 aprilie ar trebui sa fiu liber, sper....Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2014
galosh, utilizator
1. Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

2. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii).

Codul muncii nu impune conditia ca totalul orelor prestate in temeiul mai multor contracte individuale de munca sa nu depaseasca durata maxima a timpului de munca. In acest sens, prevederile Codului muncii referitoare la durata timpului de munca au in vedere timpul de lucru in temeiul unui singur contract individual de munca Interdictia referitoare la cele 40 si, respectiv, 48 de ore, nu isi mai gaseste aplicabilitate in cazul cumului de functii.

Prin urmare, nu exista o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)
Renunțare parțiala la preaviz Mihai-Mirella Mihai-Mirella Cum reușesc sa conving angajatorul sa renunțe la 4 zile de preaviz ? Menționez ca in contract am stipulate 20 de zile lucrătoare de preaviz și eu pot sa ... (vezi toată discuția)
Concediu medical + absente nemotivate adriancozma25 adriancozma25 Daca unei angajate i s-a terminat concediul medical, si a avut 3 absente nemotivate la locul de munca, dar angajata este insarcinata, se va inceta CIM, sau cum ... (vezi toată discuția)