avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Am avut o datorie la SC ENET SA Focsani pe care am platit-o dupa ce am fost dati in judecata. La termenul de judecata restanta era platita integral. Reclamanta a cerut si plata cheltuielilor de judecata,de 404 lei .Tribunalul Vrancea a hotarat in octombrie 2007 sa admita cererea SC ENET si obligarea paratului la plata acestor cheltuieli, nespecificand nici un termen, doar posibilitatea de recurs. Considerand, datorita circumstantelor, ca nu este indreptatita acesta plata, am facut recurs, in termen legal, la Curtea de apel Galati, aratand motivele. Nu am primit nici o hotarare de la Galati pana in prezent. Mentionez ca am solicitat telefonic , in decurs de aprox. jumatate de an, de la Curtea de apel Galati un raspuns legat de acest dosar dar m-i s-a spus ca recursul este anulat si ca voi primi hotararea prin posta, in momentul solicitarii mele dosarul fiind inca la judecator.Astazi am primit o somatie de la Biroul executorului judecatoresc de pe langa Curtea de apel Galati , cu sediul in Focsani, o somatie de plata a sumei de 675,2 lei, reprezentand cheltuielile de judecata , taxe, onorar,ca termen fiind mentionat o zi. Este anexata doar hotararea Tribunalului Vrancea din octombrie 2007pe care scrie : irevocabila prin d.c.51/R/08 a CA Galati -resp. rec. ca nef. Fara nici o semnatura, stampila. Mai sunt anexate PV privind cheltuielile de executare silita precum si PV de onorar. Nu mi se pare un lucru normal, sa primesc somatie de executare silita daca nu am primit nici o hotarare judecatoreasca, cu termen de plata , de la CA GAlati. Ce pot sa fac in acest caz?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 21:00, 12 Martie 2009
Parerea mea e ca nu prea aveti ce face decit sa platiti. Nu v-ati gestionat prea bine situatia. In primul rind in situatia in care calea de atac este recursul, atunci decizia prin care se solutioneaza nu se comunica, ea poate fi obtinuta de la instanta respectiva. In ce priveste acordarea cheltuielilor de judecata, depinde daca plata ati facut-o dupa ce ati primit citatia pentru proces, daca ati fost pus in intirziere inainte de promovarea actiunii, in aceste cazuri ele fiind legal acordate. Probabil ca din acest motiv a fost respins si recursul. Dupa ce s-a judecat recursul ( despre aceasta ati avut cunostinta fiind citat) cunoscind solutia de respingere ( asa cum vi s-a comunicat telefonic) trebuia sa achitati debitul, atunci nu ati mai fi suportat si cheltuielile de executare.
Eu as face cel putin o contestatie la executare. Cautati un avocat din zona si prezentati-i situatia, e posibil sa gaseasca ceva.
Pacat ca nu ati stiut sa va aparati.
Da, hotararea data in recurs nu se comunica dar, daca spuneti ca recursul a foat anulat inseamna ca nu ati platit taxa de timbru sau/si nu ati motivat corespunzator.Daca problema a fost taxa de timbru era obligatia instantei sa va citeze cu aceasta mentiune. Daca nu ati fost citat cu obligatia de a achita taxa de timbru cred ca mai puteti formula contestatie in anulare.
Cautati urgent un avocat bun, eu nu as renunta asa usor.

succes
av. Ileana Schwarz
As fi vrut sa pot sa fac singura ceva in acest caz, daca mai trebuie sa platesc un avocat, nu rezolv nimic. Nu am apucat sa caut in documente, dar stiu ca am platit taxa de timbru, si am argumentat corespunzator recursul. In primul rand chemarea in judecata s-a facut înainte de expirarea termenului de 30 de zile de la primirea adresei pentru conciliere ( conform articolului 720^1.Cod pr. Civ.). Si au mai fost cateva motive. Dar, dupa cum am mai spus, hotararea Tribunalului Vrancea pentru plata acestor cheltuieli de judecata nu indica nici un termen de plata, nu ar fi trebuit ?
Va multumesc
Nu trebuie sa se indice in hotarare un termen in care trebuie sa platiti.
De indata ce hotararea este executorie sunteti buna de plata.

succes
av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto ciri ciri ma poate ajuta cineva sa-mi recuperez taxa auto pt.doua masini inscrise una in aug.2010 si alta in dec.2010 cca 2500 euro?va multumesc!:):) (vezi toată discuția)
Nelamurire privindcompetentanta instantei - speta etta etta Am o problema si nu stiu exact cum sa procedez. Am formulat cerere de chemare in judecata impotriva unui debitor in data de 12.02.2008 in temeiul art.51 ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla daca s-a facut recurs? matyz20 matyz20 Buna ziua! Daca ma poate ajuta cineva ,problema arata cam asa: Am actionat in judecata prefectura vrancea pentru recuperarea taxei de prima inmatriculate si ... (vezi toată discuția)