avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare - verificare existenta testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare - verificare existenta testament

1-unde ma pot interesa daca exista testament ? 2-daca cineva face un testament trebuie sa fie neaparat inregistrat la un notar si poate fi verificata existenta lui s-au poate aparea oricine cu niste inscrisuri drept tetament ? va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Costy S , Alte profesii 14:22, 4 Iulie 2013
Buna ziua,
Daca testamentul este autentic, adica este intocmit de un notar public, il puteti verifica la decesul testatorului, iar notarul care s-a ocupat de procedura testamentara , v-a consulta registrul testamentelor. Pt verificarea testamentului este necesar certificatul de deces al testatorului. Acest registru se regaseste la CENTRUL NATIONAL DE ADMINISTRARE A REGISTRELOR NATIONALE NOTARIALE - CNARNN - INFONOT, care asigura administrarea, organizarea si functionarea registrelor nationale notariale prevazute la art.163 al Legii nr.36/12mai 1995 a notarilor publici si a activitatii notariale-republicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament netrecut in registrul electronic al testamentelor !! Gelu222 Gelu222 Testament netrecut in Registrul electronic al testamentelor Buna ziua, Un testament incheiat de un notar public,in 2010. Acum,dupa decesul testatorului,am ... (vezi toată discuția)
Testament - conditii de forma si fond ContSters24933 ContSters24933 Buna seara. Ma intereseaza conditiile de forma si mai ales de fond pentru intocmirea unui testament autentificat la notar public. Exista un model standard ... (vezi toată discuția)
Verificare testament ernest valentino ernest valentino Cum verific daca un Testament facut acum un an nu este revocat sau daca intre timp nu a mai facut unul altei persoane?!! (vezi toată discuția)