avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... factura-contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

factura-contract

Buna ziua. Ma poate lamuri cineva daca se poate emite factura fara a avea incheiat un contract comercial? Eventual si legislatia in domeniu? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: DM-Logistic , utilizator 16:33, 22 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca exista o factura semnata si stampilata, poate fi obligat la plata facturii.Daca exista o comanda scrisa e ok.
Buna ziua,
daca in factura respectiva apar datele partilor, obiectul facturarii scadenta ect, adica o factura unpic mai detaliata, aceasta se considera ca si contract, nu e neaparat nevoie sa aveti si un contract pe langa factura.
Zi buna !!
factura nu este un contract de transport
Citeste: Ce inseamna CMR ?
Daca ai CMR-ul stampilat si semnat de catre expeditor cat si dedestinatar, poti factura in baza lui. CMR-ul tine loc de contract. Data viitoare nu mai accepta incarcari fara a avea o nota de comanda explicita. Adica: data incarcare, data descarcare, loc incarcare/descarcare, pret transport, modalitate de plata.........etc, poti face factura, dar trebuie specificat: EX Prestari servicii de transport marfa, conform CMR ....... din ........, nota de comanda FNC nr..FN din..........., pe ruta Bucuresti (RO)-Bucuresti (RO)
A nu se confuda contractul comercial cu nota de comanda: Contractul comercial defineste altceva decat nota de comanda.
CC: este acel contract prin care se stabilesc raporturi juridice comerciale si din care izvorasc obligatii comerciale.
NC:Este dovada unui contract încheiat între compania de transport și expeditor sau destinatar, care servește ca și confirmare și dovadă că expedierea a fost ridicată cu succes de către transportator și va fi transportată de acesta la o destinație convenită.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2023
DM-Logistic, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comanda de transport = contract? Cati L. Cati L. Buna ziua, Poate fi considerat contract o comanda de transport rutier? Firma a facut o comanda pentru un transport pe care a anulat-o dupa mai mult de 24 ... (vezi toată discuția)
Comanda de transport = contract ? discover discover Buna seara , revin cu o noua nelamurire. Citesc destule pe forumul acesta si cand sa zic si eu \"aha ...am inteles\" atunci ma incurc in termeni , situatii ... (vezi toată discuția)
Transport intracomunitar bulzanv bulzanv Firma noastra in calitate de furnizor platitoare de tva inreg in ROI cod CAEN transport marfuri iar in calitate de cumparator este o firma din NL ... (vezi toată discuția)