avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neprezentarea la succesiune a unuia din mostenitorii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neprezentarea la succesiune a unuia din mostenitorii de drept

unchiul meu a vandut un teren care este al bunicului meu el fiind decedat , iar eu am dreptul la mostenire dupa mama care a decedat si era sora lui .Nefiind succesiunea facuta acel cumparator cere succesiune pt terenul lui pt ca au facut chitanta de mana la primarie eu nu vrea sa fiu de accord cu vanzarea asta ce pot face???Unchiul meu a mai vandut si alte terenuri fara acoordul nostru trei surori care avem parte din mostenire ,ce se intampla daca nu ne prezentam la notarul unde vom fii chemate pt ca au zs ca ne au trimis citatiile deja???sa ma lamuresca cineva ce se intapla cu trenurile deja vandute mai intra in bunurile succesorale???succesiunea nu este facuta iar legal mostenitorii am fi4 unchiul si noi surorile care suntem nepoatele lui din partea sorei care a decedat
cel mai bine ar fi sa va prezentati si sa spuneti ca nu sunteti de acord cu vanzarea; sa solicitati dezbaterea succesiunii.

Terenurile probabil au fost vandute pe chitanta de mana, iar la acest moment se incearca o vanzare prin notar. Aceasta presupune ca toti mostenitorii sa-si dea acordul pentru vinderea cotelor-parti ce le detin si care se afla in indiviziune.

Puteti sa mergeti la notar insotit/a de un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire scn88 scn88 buna ziua am si eu urmatoarea speta, poate ma ajuta cineva:D dupa decesul parintilor au ramas mai multe bucati de teren pe care le folosesc doar doi frati ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune- terenuri vandute cu " chitanta de mana" monalisa16 monalisa16 Buna ziua, Vrem sa facem succesiunea dupa mama decedata in 1994,dar in certificatul de mostenitor se precizeaza numai cota de care beneficiem fiecare dintre ... (vezi toată discuția)
Succesiune - vandut din mostenire fara succesiune facuta nefiind unicul mostenitor de drept nikoleta09 nikoleta09 Buna ziua ,am si eu o problema vreau sa deschid succesiunea dupa bunicii materni bunicul a decedat in 1997 iar bunica in 2009 . Mama a decedat in 2007 ... (vezi toată discuția)