Buna ziua! Sunt proprietara unei garsoniere, nu sunt casatorita, nu am copii, iar parintii sunt decedati. Am 51 de ani si doresc sa lac aceasta garsoniera unei familii cu care nu sunt in relatie de rudenie. Deoarece am inteles ca testamentul poate fi atacat in instanta de rude (am cativa veri primari), ma gandeam sa inchei cu aceasta familie un contract de vanzare-cumparare, avand anumite clauze: plata din partea cumparatorului a unei sume fixe (a unui anumit procent din valoarea garsonierei) la incheierea contractului si obligatia de a ma inmormanta la momentul potrivit, fara a avea obligatia de nici un fel de ingrijire. Daca specific in contract faptul ca familia va avea drept de a intra in posesie exclusiv la decesul meu, exista riscul sa nu se respecte acest lucru, avand in vedere ca prin contractul de vanzare-cumparare se schimba proprietarul (nu mai sunt eu, ci familia respectiva)? Cum ma pot proteja mai bine, astfel incat sa nu risc un abuz din partea lor? E bine sa specific si faptul ca nu au dreptul sa gireze cu aceasta garsoniera atata timp cat traiesc eu? Va multumesc.
Puteti face un contract de -vanzare-cumparare cu "drept de habitatie si clauza de intretinere," Ce inseamna 'habitatie', ei sunt proprietari de drept dar nu si in fapt. De drept si infapt vor intra dupa decesul D-voastra. Deci D-voastra aveti uzulfruct pe toata perioada de la tranzactie si pana la deces, si, noii proprietari nu va poate da afara sau sa gireze undeva apartamentul fara consintamantul D-voastra. Ok.
Uzufruct viager
viomari
buna ziua,
cum se poate stinge uzulfruct viager?
am o garsoniera si am facut un contract de vanzare cumparare in care este stipulat si uzulfruct viager ptr ... (vezi toată discuția)