Sunt PFA si fac comert pe internet, cumpar consumabile din UE, apoi le vand in tara cu un mic adaos. Acum am aflat ca am de platit retro contributie pentru pensie pe anii 2011 si 2012, eu neavand niciun fel de contract cu Casa de Pensii pe aceasta perioada. In venitul brut anual, care este baza de calcul, imi intra costul produsului + valoarea adaugata. Ori costul produsului nu este al meu, pe acela il achit furnizorului.
Mi s-a spus azi la Casa de Pensii ca daca am venitul brut pe anul 2011 mai mare decat 8088 iar pe 2012 mai mare decat 8468, atunci mi se calculeaza retro pe cei 2 ani. Nu inteleg cum e posibil ca sa mi se calculeze pe venitul brut. Mie in "Cheltuieli" imi intra si costul produselor cumparate, nu doar costurile cu apa, energia electrica, gunoiul, etc. etc. Nescazand cheltuielile imi ramane umflat venitul brut aiurea, cu sume uriase care nu intra in buzunarul meu. Credeti ca as putea sa fac ceva in acest sens? In mod sigur mai sunt si altii in situatia mea. Va rog sa-mi dati un sfat ca sunt disperata. Va multumesc anticipat.
in aceeasi situatie sunt si eu si tot din 2011 am deschis afacerea,Intreprindere Individuala,daca gasesti rezolvare ,te rog sa ma informezi si pe mine,din ce stiu legea spune altceva,cred ca suntem victimile unui abuz ,al functionarilor de la casa de pensii.
Plata cas
bibisiflorian
Buna ziua,
Sunt pfa din august 2011, nu m-am asigurat la sistemul de pensii pentru ca am realizat un venit net sub limita de 8088 lei/an( 4* 2022 salariul ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.