Buna-ziua as avea si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva si anume:sunt in concediu pt ingrijirea copilului bolnav de la 5 la 6 ani si as vrea sa mai fac un copil ,as vrea sa stiu daca o sa beneficiez de indemnizatie de maternitate pt al 2-lea copil daca intru din concediul pt ingrijirea copilului bolnav in concediu de maternitate si daca pe aceasta perioada mi suspendat contractul de munca.
Multumesc anticipat si astept raspunsul d-voastra
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
2. Concediul pentru ingrijirea copilului bolnav este si el un concediu medical asa ca acea perioada este eligibila pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
3. - Orice concediu medical (inclusiv cel de maternitate) duce la suspendarea de drept a contractului individual de munca (CIM).
- Suspendarea CIM nu inseamna incetarea lui.
- Suspendarea CIM inseamna ca dvs. sunteti tot salariata acelei unitati numai ca nu prestati munca si nu primiti salariu (primiti numai indemnizatia pentru concediile medicale).
- Acelasi lucru se intampla si in cazul CCC.