avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal PFA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal PFA

Buna ziua! am un pfa de mai multi ani, am platit la casa de sanatate 0,85% pt concedii si sunt insarcinata in 7 luni. As vrea sa intru in concediu prenatal incepand cu 20 iulie , dar nu am fost lamurita de catre angajatii cass daca trebuie sau nu sa suspend activitatea incepand cu 20 iulie. Ar trebui sa nasc la inceput sept si ma gandeam sa suspend in sept pt a depune acte pt indemnizatia de 1 an. Daca suspend activitatea in iulie influenteaza cu ceva indemnizatia? Nu trebuie sa am 12 luni neintrerupte inainte de nastere?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:48, 28 Iunie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Legislatia referitoare la concediile medicale (inclusiv concediu de maternitate) nu prevede expres suspendarea activitatii PFA in perioada de concediu de maternitate.

2. - Chiar daca suspendati activitatea PFA perioada de concediu de maternitate este eligibila pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).
- In cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) intra si perioadele in care sunteti in concediu de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copil calculat din salariu, somaj, pfa Ilinca23 Ilinca23 Buna ziua, Data probabila a nasterii este 30 noiembrie. Ultima zi de preaviz de la ultimul loc de munca a fost 4 ianuarie 2013. Acordare somaj ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pfa lorei lorei BUNA ZIUA! Am si eu cateva nelamuriri, daca puteti va rog sa ma ajutati. Sunt PFA si vreau sa ma informez in ce conditii o sa primesc indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului este conditionata de plata cotei de contributie de 0,85% la cass? Simona_Mereu Simona_Mereu Sunt PFA din noiembrie 2012 si am platit pana acum impozitul pe venit si cotizatia CASS stabilite prin deciziile emise de la Finante. Acum sunt gravida in 36 ... (vezi toată discuția)