as dori sa stiu ce trebuie sa faca un administrator sa fie in regula cu actele pentru a putea suspenda contractul unui salariat care nu a mai venit la servici de 2 saptamani, (a plecat fara motiv din cate stiu eu) si cum trebuie facute deciziile , i s-a trimis convocator prin posta ptr a veni la sediul firmei ptr a da explicatii si cum trebuie sa fie decizia dupa cercetarea abaterilor disciplinare
Convocatorul trebuia trimis pentru a se prezenta la comisia de disciplina.
Daca convocatorul a fost trimis pentru altcev si nu cuprinde ce prevede legea, atunci concedierea este lovita de nulitate absoluta.
Nu exista o prevedere legala referitor la compunerea comisiei de disciplina, in domeniul privat. Aceste lucruri trebuie stabilite de dvs prin RI sau CCM.
Conf art 251 CM sub sancţiunea nulităţii absolute, nicio măsură, cu excepţia celei prevăzute la art. 248 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile. În vederea desfăşurării cercetării disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat în scris de persoana împuternicită de către angajator să realizeze cercetarea, precizându-se obiectul, data, ora şi locul întrevederii.
Asadar, conform CM, chiar si o singura persoana poate realiza cercetarea disciplinara.
In general comisia de disciplina este formata dintr-un numar impar.
Numarul membrilor comisiei si componenta acesteia se stabileste prin decizia angajatorului.
Baut la serviciu
mirusaby
Un angajat a venit a doua oara baut la serviciu. Nu vrea sa sufle in etilotest sau in fiola ....colegii l-au vazut , iar in reg .Intern si in CCM scrie ca se ... (vezi toată discuția)