avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Card european de sanatate e valabil si in Croatia?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Card european de sanatate e valabil si in Croatia?

Buna ziua!
Acum, ca si Croatia a aderat la UE, cardul este deja valabil si acolo? Stie cineva raspuns sigur? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:53, 6 Iulie 2013
Din moment ce e card valabil pentru toata UE, trebuie sa fie valabil si acolo. Atat ca nu stiu daca medicii sau functionarii de acolo au vazut vreodata asa ceva si s-ar putea uita la el ca la felu' paispe si sa nu cunoasca ce se face cu el.
Cardul european de asigurări sociale de sănătate este documentul care conferă titularului asigurat dreptul la prestaţii medicale devenite necesare în timpul şederii temporare pe teritoriul unui stat membru UE/SEE şi poate înlocui o asigurare medicală pentru călătorii în străinătate

Detalii
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transferul fortei de munca din romania in franta ,sezonier marinaex marinaex sunt o firma de plasare a foretei de munca sezoniera (cotracte de punere la dispozitie a fortei de munca pe o periada 2-3 luni maxi), am obtinut autorizatia la ... (vezi toată discuția)
Card european de sanatate laurenmay laurenmay Am o intrebare legata de cadrul legislativ ce sta la baza acordarii cardurilor europene de sanatate, atat din perspectiva romaneaca cat si europeana. Anume, ... (vezi toată discuția)
Card de sanatate european capsunar capsunar As vrea sa imi aduc mama si un frate in Spania pentru o perioada de aprox.3 luni.Mama e pensionara iar fratele are 40 de ani si este handicapat.Aici la medic ... (vezi toată discuția)