avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile minorului

Buna ziua! Ma numesc Marius. Sunt impreuna cu o fata de un an si jumatate, ea fiind minora in varst de 16 si jumatate. Parintii ei nu sunt de acord cu relatia noastra. Eu am 20 de ani si am avut un trecut cu multe conflicte cu legea. In prezent am o suspendare de 2 ani si jumatate. In urma cu cateva zile prietena mea a avut niste certuri mai grave in familie , iar parintii i-au retinut telefonul si orice mujloc de comunicare cu mine. Ea in prezent doreste sa se mute la mine. Eu am servici destul de bine platit si o pot intretine si ajuta sa isi continue studiile. As vrea sa sti ce trebuie sa fac pentru ca ea sa se mute legal la mine , dar si daca pot fi pedepsit de lege pentru asa ceva.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:54, 6 Iulie 2013
Parerea mea e ca vi se pot intampla multe dureri de cap inutile, asta pentru 1,5 ani.
Lasati fata in pace, ca sunteti adult si cand o fi si ea, altfel stau lucrurile.
Parintii minorului au dreptul sa ceara intoarcerea copilului de la orice persoana la care acesta se afla in mod nelegal.

Depinde si de fiecare situatie in parte, dar daca pentru ea e dificil, dv. sigur sunteti mai matur. Corect?
Eu ai cunosc foarte bine parintii si stiu prin ce trece momentan. De 6-7 lunii de zile aceiasi poveste zilnica in viata ei. Mai nou s-a ajuns si la loviri cea ce ma deranjeaza. Intrebarea mea este daca pot fi pedepsit legal si care ar fi procedele ca ea sa stea legal la mine?
Legal copilul sta la parintii sai.
Pentru loviri se poate face plangere la telefonul copilului, Directia de protectie... in cazuri grave cu vanatai etc. la politie.
Avand in vedere varsta domnisoarei,este de preferat,sa aveti in vedere inclusiv situatia dvs delicata cu antecedente,astfel incat sa nu dati ocazia sa suportati consecintele unei eventuale plangeri din partea parintilor domnisoarei
Asteptati pana ce domnisoara va implini varsta majoratului,moment de la care,este raspunzatoare pentru actiunile si hotararile sale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 15 ani,aproape 16. mă pot muta singură de la 16 ani fără ... Elisa10 Elisa10 Am 15 ani,aproape 16. Mă pot muta singură de la 16 ani fără a avea probleme cu legea sau fără a putea părinții sa mă ia inapoi?(Nu cred ca o sa fie ... (vezi toată discuția)
Am 16 ani si vreau sa plec cu iubitul meu! dixii dixii Buna ziua! Ma numesc Denisa si am varsta de 16 ani si relatiile mele cu parintii mei nu sunt in tocmai chiar cum ar trebui sa fie...certuri in fiecare zii iar ... (vezi toată discuția)
Drepurile copilului, drepturile parintilor Mihaela148 Mihaela148 Buna, Am 17 ani si vreau si e sa intreb daca este normal ca parintii sa te demigreze si sa isi bata joc de tine? Au voie parintii sa ma bata pana raman cu ... (vezi toată discuția)