avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am 16 ani si vreau sa plec cu iubitul meu!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am 16 ani si vreau sa plec cu iubitul meu!

Buna ziua! Ma numesc Denisa si am varsta de 16 ani si relatiile mele cu parintii mei nu sunt in tocmai chiar cum ar trebui sa fie...certuri in fiecare zii iar de vorbit...vorbesc doar cu mama mea ...cu tatal doar strictul necesar si doresc sa ma mut de la parintii mei la iubitul meu in varsta de 18 ani bineinteles o sa imi continui liceul iar in privinta mutatului nu ne vom muta cu parintii sai si singuri ...Vreau sa stiu daca exista vre,o cale legala de a pleca cu el fara acordul parintilor mei...Am inteles ca inainte de plecare pot da o declaratie pe propria raspundere ca vreau sa plec cu el....(vreau doar sa stiu daca se poate pleca pe vre.o cale legala nu sfaturi de viata ) Multumesc anticipat! :3
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 15:03, 28 Septembrie 2015
nu ne vom muta cu parintii sai si singuri

Nu am inteles unde va mutati..
Si, te angajezi ca sa va intretineti sau cum ?
Nu exista cale legala sau ilegala si nu ai cui sa dai declaratie ca nu intereseaza pe nimeni in afara de parintii tai.
Legal, parintii pot solicita returnarea copilului lor minor de la orice persoana s-ar afla el, un orice moment. Orice major care refuza returnarea unui minor... nu stiu, intrebati la drept penal.
Totusi, care este situatia concreta, ce relatie nu este intocmai cum ar trebui sa fie? Ca din ce descrieti, pare totul in grafic, insa nu ati dat detalii si trebuie vazut daca este in interesul dv. superior sa parasiti locuinta actuala.
Stimabilă domnișoară, permiteți-mi să vă dau un sfat amical. Nu vă grăbiți să părăsiți liniștea căminului părintesc. Iubiți veți avea mai mulți, de-a lungul vieții, asta cu siguranță. Părinți îi aveți doar pe cei pe care vă pregătiți să-i părăsiți.

La 16 ani, dezechilirul hormonal firesc de altfel, vă afectează grav judecata. Nu luați așa ușor hotărâri ce vă vor afecta viața iremediabil poate.
Iubitul de 18 ani se va plictisi repede, cei mai mulți puști de 18 ani o fac.

Încercați să treceți peste așa zisele neînțelegeri cu părinții. Încercați să vă puneți în locul lor, poate reușiți să îi înțelegeți.
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma mut cu prietena mea Aurasadi42@gmail Aurasadi42@gmail Buna seara sunt un băiat de 20 de ani fac 21 de ani am o iubita/prietena cu varsta de 16 ani ea vrea sa se mute la mine există vrun termen legal mentionez ... (vezi toată discuția)
Pot pleca de acasa la 16 ani? Iuliana lavinia Iuliana lavinia Am 16 ani si doresc sa ma mut la iubitul meu de 18 ani mama lui este de acord. Nu mai pot rămâne acasă deoarece părinții mei sunt violenți,mereu sunt ... (vezi toată discuția)
Bună ziua sunt o fata de 18 ani, m-am mutat la iubitul meu cand ... Oni123.5 Oni123.5 Bună ziua sunt o fata de 18 ani mam mutat la iubitul meu cand aveam 15 ani iar acuma când am împlinit 18 ani am fost data afara din casa eu am fost angajata ... (vezi toată discuția)