avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare contract de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare contract de credit

Buna seara, va rog daca se poate sa ma ajutati intr-o problema.
Pana la octombrie am fost salariata unei institutii financiare, unde am contractat un card de credit si contract de nevoi personale in conditii preferentiale pt salariati.
La plecarea din unitate am facut cerere pentru trecerea la conditii de creditare standard, lucru care s-a si intamplat ulterior.
Dupa plecarea mea din unitate a fost o problema cu o clienta, iar vina a cazut asupra mea. In cele din urma aceasta problema a fost rezolvata, iar clienta si-a cerut scuze in scris fata de unitate.
In prima faza, fostii mei sefi s-au folosit de acest eveniment si m-au santajat cu intocmirea unui dosar penal daca nu achit in intregime si anticipat aceste doua credite. Nu am avut de unde sa achit aceste credite, plus ca sunt nevinovata.
Apoi, in a doua faza, mi-au spus ca daca nu achit aceste doua credite vor vorbi cu actualul meu angajator, pentru a ma da afara, lucru care s-a si intamplat. Nu am achitat aceste credite si au vorbit cu angajatorul care mi-a solicitat demisia. Nu am vrut sa imi dau demisia, dar stresul si presiunea au fost foarte mari si in cele din urma am cedat, chiar imbolnavindu-ma. Aceste evenimente s-au intamplat in noiembrie.
Pentru toate aceste evenimente exista dovezi, scrise si inregistrari audio, in care se vad exact evenimentele relatate. Am consultat un avocat si am depus o plangere la parchet, in decembrie, pentru care acum se fac cercetari.
Ideea este ca am ramas fara serviciu o perioada de timp, si am ramas in urma cu 3 rate la o banca pentru care primesc somatie cu executare si am ramas in urma si cu ratele la ei si voiam sa va intreb daca evenimentele mai sus relatate ma pot ajuta in relatia cu banca pentru a nu intra in executare si daca se poate face o sesizare la bnr cu privire la contractele de credit.
Luna aceasta imi voi putea acoperi datoria pentru ca deja am un nou loc de munca, iar pe 3 aprilie voi lua banii, si situatia va fi reglementata.
Va multumesc si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 11:36, 12 Martie 2009
Daca ati primit somatie insemna ca executarea silita a fost declansata, situatie in care intreg creditul este declarat scadent si exigibil.
Nu ne-ati spus care este obiectul dosarului penal pentru a aprecia influenta acestuia asupra cauzei civile.
Daca lucrati in sistemul bancar, stiti foarte bine ce inseamna credit trecut integral la restanta. Banuiesc ca asta au facut primii dvs. angajatori, v-au declarat scadent anticipat creditul acordat si de aceea v-au cerut sa-l achitati in intregime. Consultati-va cu avocatul dvs. si in cazul in care creditul in mod nejustificat v-a fost declarat scadent anticipat de acel IFN, actionati-i in judecata, putand sa va serviti si de inscrisurile din dosarul penal, in sensul dovedirii atitudinii acelui IFN in ce va priveste - amenintari, santaj.
Din punctul meu de vedere se contureaza doua actiuni separate, dar trebuie sa reveniti cu date despre situatia actuala a creditelor dvs la acel IFN.
In privinta bancii la care aveti credit, trebuie sa cereti in scris reesalonarea ratelor etc pentru a obtine o pasuire, motivat de faptul ca o perioada nu ati avut serviciu si acum de curand v-ati reangajat, pentru a evita executarea silita.
Nu inteleg ce sesizare doriti sa faceti la BNR, din moment ce contractele dvs de credit au fost valabil incheiate. De santaj si amenintare se ocupa Parchetul, indiferent de unde pornesc acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santaj contract de credit crina011979 crina011979 Buna seara, va rog daca se poate sa ma ajutati intr-o problema. Pana la octombrie am fost salariata unei institutii financiare, unde am contractat un card de ... (vezi toată discuția)
Restanta credit ipotecar nicki nicki Buna seara, Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema. Am un credit ipotecar in CHF in derulare la care inregistrez restante. Nu pot sa afirm ca ... (vezi toată discuția)
Creanta catre institutie nebancara tudorioan tudorioan O institutie nebancara acorda un credit pentru nevoi personale unei persoane fizice in cuantum de 6.000 lei. Timp de 11 luni imprumutatul isi achita ratele ... (vezi toată discuția)