avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... cetetean non EU
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

cetetean non EU

un cetatean strain dintr-o tara non UE cu viza de lunga sedere in Romania si permis de munca , poate intra in alte tari membre UE , fara sa mai solicite alta viza ?
Cel mai recent răspuns: mtoderic , utilizator 03:39, 12 Martie 2009
daca este numai pentru Romania nu poate.
Permisul de lunga sedere in Romania ii da anumite drepturi NUMAI pe teritoriul Romaniei.

Daca intre tara al carei cetatean este si tara UE in care vrea sa calatoreasca este prevazut, prin conventie bilaterala, ca este necesara obtinerea vizei, atunci trebuie sa obtina viza respectiva (o poate lua de la consulatul din tara natala sau din Romania al tarii in care vrea sa mearga). In acest caz, faptul ca sta si munceste in Romania nu-l ajuta cu nimic.

De la consulatul tarii pe care vrea sa o viziteze obtine toate informatiile (se poate si telefonic).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis sedere temporara cetatean non ue crisvenro crisvenro Daca un cetatean non UE se casatoreste pe teritoriul Romaniei cu un cetatean roman, cetateanul non UE avand in momentul casatoriei viza turist care in multe ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de munca - detasati Jules664 Jules664 Am nevoie de o interpretare pentru urmatoarea situatie: Cetatean non-EU ce urmeaza a fi detasat in Romania, pentru 12 luni. Cetateanul nu are nevoie de viza ... (vezi toată discuția)
Viza de lunga sedere pentru administratori non-ue ContSters229141 ContSters229141 Cum pot obtine o viza de lunga sedere pentru administratorii NON-UE,ai unei societati nou infiintata. Mentionez ca aceste vize sunt solicitate acum pentru ... (vezi toată discuția)