avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dubla poprire pentru aceeasi suma
Discuție deschisă în Executare silită

Dubla poprire pentru aceeasi suma

Buna ziua,

Am si eu o problema cu care ma confrunt...de azi.

Ideea in mare este ca locuinta in care stateam cu tatal meu a fost retrocedata in urma cu aproximativ 5 ani. A venit noul proprietar, contract, etc.

Dupa aproximativ 3 ani, nu a mai vrut sa ne mai prelungeasca contractul. Mentionez ca acel contract era facut pe numele tatalui meu. Conform legii, am inteles ca noul proprietar avea obligatia de a ne tine in chirie 5 ani de la retrocedare. Tatal meu a refuzat plecarea, incercand in continuare sa obtina un contract. A fost deschis un proces de executare, fiind citati amandoi. Acum 5-6 luni s-a incheiat procesul, sentinta fiind ca vom trebui sa ii restituim proprietarului suma de ~9600 lei, cv celor 2 ani locuiti fara contract. De asemenea, mentionez ca eu nu am locuit la adresa respectiva decat 1 an dupa incetarea contractului de inchiriere.

Acum 1-2 saptamani mi-a spus tatal meu ca a primit la firma la care lucreaza o notificare pentru a-i retrage din salar 1/3, etc, pana la suma de ~11200 lei.

Astazi, avand un drum pana la banca, am aflat ca tot astazi, mi-au fost blocate mie toate conturile, avand poprire pe suma de ~11200 lei, de la acelasi executor. Mentionez ca firma la care lucrez nu a primit nici un fel de notificare in legatura cu virarea unei parti din salarul meu pentru executare silita.

Este posibil asa ceva? Sa se recupereze o suma din 2 parti? Banca mi-a spus clar ca si din conturile mele vor pleca bani catre executor. As putea sa scap cumva de aceasta proprire?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 17:48, 6 Iulie 2013
Numai daca veti face contestatie la executare, puteti spera ca veti scapa de aceasta poprire.
Contestatie la executare,sunteti in termenul de 15 zile de cand ati luat cunostinta de actul de executare pe care il contestati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont pentru o datorie inexistenta Eduard Iulian Eduard Iulian In urma cu 5 ani si jumatate am facut un credit la Garanti Bank de 15000 lei la care ei mi-au atasat un card de credit sau linie de credit, Dumnezeu stie cum ... (vezi toată discuția)
Contestatie poprire salariu si conturi adriancerbu adriancerbu Buna seara, In 2008 am luat un credit de nevoi personale de la o banca,timp de un an mi-am platit ratele. In 2009 am ramas fara loc de munca,nemaiputand sa ... (vezi toată discuția)
Executare silita 2016 - contract card de credit 2006 Alex_1985 Alex_1985 Buna ziua, Tatal meu a incheiat la inceputul anului 2006 un contract de card de credit cu o banca la care nu a mai putut plati ratele respective din ... (vezi toată discuția)