Ideea in mare este ca locuinta in care stateam cu tatal meu a fost retrocedata in urma cu aproximativ 5 ani. A venit noul proprietar, contract, etc.
Dupa aproximativ 3 ani, nu a mai vrut sa ne mai prelungeasca contractul. Mentionez ca acel contract era facut pe numele tatalui meu. Conform legii, am inteles ca noul proprietar avea obligatia de a ne tine in chirie 5 ani de la retrocedare. Tatal meu a refuzat plecarea, incercand in continuare sa obtina un contract. A fost deschis un proces de executare, fiind citati amandoi. Acum 5-6 luni s-a incheiat procesul, sentinta fiind ca vom trebui sa ii restituim proprietarului suma de ~9600 lei, cv celor 2 ani locuiti fara contract. De asemenea, mentionez ca eu nu am locuit la adresa respectiva decat 1 an dupa incetarea contractului de inchiriere.
Acum 1-2 saptamani mi-a spus tatal meu ca a primit la firma la care lucreaza o notificare pentru a-i retrage din salar 1/3, etc, pana la suma de ~11200 lei.
Astazi, avand un drum pana la banca, am aflat ca tot astazi, mi-au fost blocate mie toate conturile, avand poprire pe suma de ~11200 lei, de la acelasi executor. Mentionez ca firma la care lucrez nu a primit nici un fel de notificare in legatura cu virarea unei parti din salarul meu pentru executare silita.
Este posibil asa ceva? Sa se recupereze o suma din 2 parti? Banca mi-a spus clar ca si din conturile mele vor pleca bani catre executor. As putea sa scap cumva de aceasta proprire?