avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Temeiul legal pentru perceperea unei taxe în vederea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Temeiul legal pentru perceperea unei taxe în vederea eliberãrii unei adeverinþe pentru pensionare

Buna seara! Intreprinderea la care am lucrat, cu multi ani in urma, a fost lichidata. Arhiva ei este in pastrare la un S.R.L. Am cerut o adeverinta pentru grupa a II-a.
Pentru eliberarea acestei adeverinte mi se cer 250 RON adica 1/3 din salariul minim pe economie. Este o exagerare, as spune chiar o nesimtire. As vrea sa stiu daca exista vreun temei legal pentru perceperea acestei sume.
Cel mai recent răspuns: Statescu , utilizator 21:19, 6 Iulie 2013
H.G.257/2011

Art. 126

(2) Angajatorii sau orice alti detinatori legali de arhive sunt obligati sa elibereze aceste adeverinte, in termen de 30 de zile de la data solicitarii, fara a percepe taxe sau comisioane.
Multumesc mult, d-le Mircea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere pentru eliberarea unei adeverinte care atesta activitatea in grupa de munca tatavio50 tatavio50 buna ziua am facut o cerere pentru acordarea unei adeverinte de vechime in grupa1 de munca si am platit suma de 148 ron pe care am primit chitanta ,dupa o luna ... (vezi toată discuția)
Calculul anilor de grupa/lege TermureVasile TermureVasile Buna ziua as avea si eu o intrabare. este sau nu obligata firma la care am lucrat sa imi calculeze ani de grupa si daca da mai vreau sa stiu daca este gratuit ... (vezi toată discuția)
Grupele de muncã. farkastraianiosif farkastraianiosif Bună seara. Cu respect aș dori să întreb, care au fost legile care au reglementat grupele de muncă din 1950 până în prezent, deoarece, am un caz ... (vezi toată discuția)