avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cerere pentru eliberarea unei adeverinte care atesta ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cerere pentru eliberarea unei adeverinte care atesta activitatea in grupa de munca

buna ziua am facut o cerere pentru acordarea unei adeverinte de vechime in grupa1 de munca si am platit suma de 148 ron pe care am primit chitanta ,dupa o luna am sunat si de la biroul respectiv mi se mai cere inca 300 ron pe alte 2 cereri pe care eu nu le-am solicitat,dar nu am primit nici prima adeverinta.eu intreb sunt indreptatiti sa ceara atitia bani pe o simpla adeverint?

[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: tatavio50 , utilizator 10:05, 3 Martie 2014
H.G.257/2011

Art. 126

(1) Adeverintele prin care se atesta faptul ca in anumite perioade, anterioare datei de 1 aprilie 2001, persoanele si-au desfasurat activitatea in locuri de munca incadrate in grupele I si/sau a II-a de munca se intocmesc potrivit modelului prevazut in anexa nr. 14, numai pe baza documentelor, verificabile, aflate in evidentele angajatorilor sau ale detinatorilor legali de arhive.

(2) Angajatorii sau orice alti detinatori legali de arhive sunt obligati sa elibereze aceste adeverinte, in termen de 30 de zile de la data solicitarii, fara a percepe taxe sau comisioane.
1. Daca arhivarii sunt o firma particulara ma indoiesc ca vor elibera adeverinte gratuit.

2. - Dar suma ceruta mi se pare exagerata.
- Vedeti daca celelalte doua adeverinte nu va sunt si ele necesare.

3. Daca cel care elibereaza adeverinta este fostul angajator atunci nu are voie sa perceapa nici o suma.
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
MULTUMESC PENTRU RASPUNS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temeiul legal pentru perceperea unei taxe în vederea eliberãrii unei adeverinþe pentru pensionare Statescu Statescu Buna seara! Intreprinderea la care am lucrat, cu multi ani in urma, a fost lichidata. Arhiva ei este in pastrare la un S.R.L. Am cerut o adeverinta pentru ... (vezi toată discuția)
Calculul anilor de grupa/lege TermureVasile TermureVasile Buna ziua as avea si eu o intrabare. este sau nu obligata firma la care am lucrat sa imi calculeze ani de grupa si daca da mai vreau sa stiu daca este gratuit ... (vezi toată discuția)
Acte pensionare roby83 roby83 am sunat azi la o inteprindere din navodari pentru actele de pensionare ale mamei mele,grupe,sporuri ,etc.doamna respectiva mi-a spus ca trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)