avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... acte pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

acte pensionare

am sunat azi la o inteprindere din navodari pentru actele de pensionare ale mamei mele,grupe,sporuri ,etc.doamna respectiva mi-a spus ca trebuie sa platesc suma de 500 lei pt eliberarea documentelor necesare.mi se pare pe cat de imoral pe atat de ilegal..este legala cererea doamnei sau trebuie sa ma adresez institutiilor abilitate pentru combaterea ilegalitatii?
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2020
roby83, utilizator
Cel mai recent răspuns: roby83 , utilizator 20:52, 28 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
H.G.257/2011
Art.126
(2) Angajatorii sau orice alți deținători legali de arhive sunt obligați să elibereze aceste adeverințe, în termen de 30 de zile de la data solicitării, fără a percepe taxe sau comisioane.

(3) Prin deținători legali de arhivă se înțelege creatorii și deținătorii de documente, în sensul art. 4 din Legea Arhivelor Naționale nr. 16/1996, cu modificările și completările ulterioare.

si ce este de facut in cazul acesta ?multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta necesara la dosarul de pensie jus7m jus7m am lucrat in 1977 la icmi slobozia , institutia s a desfintat si am nevoie de adeverinta in care sa constate ca am lucrat la ei si am avut grupa 2 ,in cartea ... (vezi toată discuția)
Temeiul legal pentru perceperea unei taxe în vederea eliberãrii unei adeverinþe pentru pensionare Statescu Statescu Buna seara! Intreprinderea la care am lucrat, cu multi ani in urma, a fost lichidata. Arhiva ei este in pastrare la un S.R.L. Am cerut o adeverinta pentru ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie prin adaugare grupa de munca 05Vali63 05Vali63 Tatal meu a iesit la pensie in 1986. Acuim am descoperit ca activitatea desfasurata timp de peste 20 ani (1960 - 1986) - Director Statiune Mecanizare a ... (vezi toată discuția)