avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Sprijin pentru persoane cu dizabilitati
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Sprijin pentru persoane cu dizabilitati

Buna ziua
Leguitorul a uitat, din nou, de persoanele cu handicap si ma refer la legea nr. 9/2013, art. 8 precum si legea 448/2006.
Cu alte cuvinte, o persoana cu handicap nu poate avea, conduce sau nu se poate folosi de un autoturism intrucat legea a restrictionat si mai mult conditiile de scutire de la plata birului de inmatriculare (indiferent de denumire).
Azi, o persoana cu handicap, printre alte cele ''obisnuite'', are nevoie de:
-permis de conducere valabil - cum sa dobandesti permis de conducere daca nu exista scoala de soferi cu autoturism modificat, mai mult, cum sa ai pentru fiecare dizabilitate in parte un astfel de autoturism?!
- autoturism adaptat la dizabilitate, dpdv mecanic - nu exista in Romania service autorizat pentru modificari mecanice pentru persoanele cu handicap, astfel este imposibil de a obtine certificarea RAR in acest sens.
Cu alte cuvinte draga leguitorule, de ce imi ceri ceva ce nu iti pot da??

Propunere:
- sa fie scutit de la plata taxelor, impozitului autoturismele inmatriculate (fara posibilitate de instrainare 5 ani) in vederea folosirii de catre persoana cu handica, tutorele sau curatorul acesteia, rudele de gradul 1 si 2. In caz de utilizare de alta persoana decat cele mentionate mai sus, anularea certificatului de inmatriculare si radierea din circulatie. Obligativitatea de a purta semn distinctiv la vedere, astfel aceste autoturisme ar fi usor de depistat in trafic si nu s-ar pune problema inmatricularii de convenienta.
- autoturismele inmatriculate astfel sa nu fie supuse modificarilor mecanice.


Cum se procedeaza pentru a propune aceasta modificare? Prin urmare anunt avocatul poporului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2013
pop sorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 13:26, 9 Iulie 2013
Raspuns util.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto persoana cu handicap adiraicu adiraicu unchiul meu este persoana cu handicap gradul 1. doreste sa cumpere o masina din strainatate si nu stie daca trebuie sa plateasca taxa de timbru pentru ... (vezi toată discuția)
Taxa inmatriculare persoane handicap! Cornelia66 Cornelia66 Buna! Fiul meu are un handicap grad 2 accentuat si poseda permis de conducere cat.B As dori sa va intreb daca costa ceva inmatricularea pe numele fiului,nu ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina second-hand persoana cu handicap grav jetli jetli buna ziua! sunt persoana cu handicap grav si doresc sa achizitionez o masina second-hand din germania. am gasit niste masini modificate pentru persoane cu ... (vezi toată discuția)