avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... POLITIA confunda si retine in strada un tanar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

POLITIA confunda si retine in strada un tanar

Iesind singur din apartament din bloc, copilul (major, 19 ani) indreptandu-se catre statia de autobuz din apropiere a fost acostat de doi politisti, legitimat, i s-au notat datele intr-un carnet apoi a fost informat ca a avut loc o altercatie in zona si seamana cu agresorul respectiv. Avand B.I. retinut, a fost urcat intr-o masina de politie aflata in trafic, cu al treilea politist la volan, motivandu-se ca este necesara o confruntare la sediul Politiei. Dupa cateva minute de mers, un pieton a oprit masina politiei si a indicat politistilor pe adevaratul agresor aflat pe trotuarul de vizavi. In acel moment cei doi politisti i-au restituit B.I. si i-au spus ca "acum va dam drumul imediat" dupa care l-au coborat din masina iar ei au alergat dupa presupusul agresor.....
Astept parerile Dvs. competente despre:
1 - procedura politistilor ca legalitate, oportunitate etc.
2 - cum trebuia sa procedeze copilul major in acest caz care eventual ar fi putut sa continue daca nu era oprita masina politiei de catre acel trecator.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2013
tibors, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:56, 8 Iulie 2013
Politistii au avut dreptate. Ei au procedat corect,deoarece dupa semnalmente copilul major fiind si in preajma era considerat ca fiind faptuitorul.
Politia avea dreptul sa faca cercetari,pana se dovedea vinovatia sau nevinovatia.

Pana la urma s-a dovedit a fi nevinovat.
Da, nu se poate reprosa incorectitudinea modului in care au procedat insa daca se produce un prejudiciu acesta trebuie platit.
Statul ar putea fi vinovat in caz de proces chiar daca politistii ar fi nevinovati.
Si cei care sunt arestati din eroare au dreptul la despagubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presupus incident rutier pentru care sant acuzat dar nu stiu nimic cristianv23 cristianv23 Buna ziua, ieri seara intorcandu-ma acasa am gasit in fata porti mai multi politisti care ma acuzau de un accident cu un motociclist de care eu nu stiu nimic. ... (vezi toată discuția)
Pot acționa in instanța individul care m-a agresat in lipsa unui certificat medico-legal dar în prezența a doi martori? sergiulzr sergiulzr Mergând spre facultate un conducator auto nu mi-a acordat prioritate de trecere deși eram aflat pe zebra decat in momentul in câte am ridicat mana pentru ... (vezi toată discuția)
Am fost agresat fizic și verbal de către un conducător auto. ce pot face mai departe? sergiulzr sergiulzr Mergând spre facultate un conducator auto nu mi-a acordat prioritate de trecere deși eram aflat pe zebra decat in momentul in câte am ridicat mana pentru ... (vezi toată discuția)