avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Motivare hotarare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Motivare hotarare

buna dimineata . Revin cu o intrebare- m-i s-a respins o cerere si dupa reexaminare .,cerere in care doream dezbaterea unei succesiuni .In hotararea pe care banuiesc ca o voi primi acasa imi va da lamuriri concrete de ce mi-a fost respinsa sau imi va scrie ce am vazut pe portal si voi ramane tot nelamurita in privinta respingerii? multumesc ,astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: dovleacmihaela , utilizator 21:32, 8 Iulie 2013
Sentinta pe care o veti primi acasa va cuprinde motivarea instantei, adica temeiurile de fapt si de drept pt care instanta v-a respins actiunea. Fata de aceste motivari veti putea declara calea de atac legala.
Ceea ce apare pe portal reprezinta minuta, adica solutia pe scurt data in dosar.
va pup si va sant recunoscatoare pt toate raspunsurile primite.si inca o intrebare- de la data pronuntarii in cat timp sant trimese acasa hotararile?
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2013
dovleacmihaela, utilizator
Termen de recomandare 30 de zile, in practica vin intre 3- 6 luni. Depinde si de natura litigiului.
dar in aceasta perioada lunga de timp pana cand primesc acasa hotararea , pot merge la arhiva pt studiu dosar ?(reamintesc -minuta este afisata deja pe portal )
Puteti merge insa nu veti avea acces la dosar pt ca el se afla in biroul judecatorului la redactat. Va intra in arhiva abia dupa ce este motivat si sentintele expediate catre parti. Va sta in arhiva in perioada cat dureaza termenul de recurs, apoi - daca se declara calea de atac - dosarul va fi inaintat instantei superioare.

Alte discuții în legătură

Cu cale de atac odată cu fondul.. ravas ravas buna seara am primit urmatoarea solutie: Tip solutie: Amână pronunţarea Solutia pe scurt: În temeiul art.396 alin.1 C.proc.civ. amână pronunţarea la ... (vezi toată discuția)
Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a acesteia? iulian1958 iulian1958 Pe portalul ministerului de justitie am aflat ca Instanta s-a pronuntat (favorabil) intr-un dosar in care sunt parte. Pe acest portal decizia Instantei este ... (vezi toată discuția)
Cat de repede se afla solutia intr-o somatie de plata ContSters57430 ContSters57430 buna ziua am incheiat un contract de consultanta cu o avocata pentru un set de dosare cu somatii de plata. termenul de judecata a fost pe 27 martie 2009. ... (vezi toată discuția)