avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Proces cu firma de asigurare RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Proces cu firma de asigurare RCA

Buna ziua ,
In urma cu aproximativ un an de zile conduceam un autoturism (proprietate a unei cunostiine) pe sos de centura , cand din sens opus un alt autoturism a patruns pe sensul meu de mers si m-a acrosat fata stanga (pe colt ) lovitura destul de serioasa , dar autoturismul celui vinovat iesind milt mai sifonat , aproape de dauna totala. Fara victime , fara alti pasageri in masina (nici eu nici cel vinovat) Am facut amiabila . Masina pe care o conduceam a fost dusa la service unde i s-a facut un deviz de reparatie(inainte ca aceasta sa fie reparata) in prezenta unui delegat de-al firmei de asig ,;deviz care a fost trimis la soc de asigurari aceasta refuzand sa de dea acceptul de plata pt reparatie. Dupa ceva timp (o saptamana ) sunt chemat la soc de asigurari ca sa mai dau o declaratie . Acolo aflu ca dosarul de dauna a fost trimis la deprtamentul asiguratorului de antifrauda pe motiv ca declaratia mea si a proprietarului masinii pe care o conduceam se bat cap in cap + ca citez "dintr-un asemenea accident nu aveau cum sa rezulte aceste lovituri" .
Intre timp , proprietarul masinii pe care o conducem a dat firma de asigurari in judecata , de atunci derulandu-se cateva termene . Cu cateva zile in primesc un tel de la proprietar : "vei fi chemat in instanta" pe dosarul care a fost deschis impotriva firmei de asigurari.si atat , fara nici un alt detaliu despre cand si de ce voi fi chemat . Sincer sa fiu vestea asta m-a speriat cam rau si nu stiu la ce sa ma astept . De ce as putea sa fiu chemat eu in instanta si ce as putea sa patesc daca nu ma prezint ? Proprietarul refuza sa imi dea alte informatii .
Va multumesc anticipat,
O zi cat mai placuta !
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:32, 11 Iulie 2013
nu aveti de ce sa va temeti.
este un lucru normal sa fiti chemat in proces deoarece asiguratorul nu a vrut sa il despagubeasca pe proprietar.
trebuie doar sa declarati cum s-a produs accidentul.
de asemenea trebuie chemat ca martor in proces si persoana care a produs accidentul, respectiv, asiguratul asiguratorului care refuza plata daunelor.
Ce as putea ca sa patesc daca nu ma prezint pt ca tare mi.e teama ca sa nu trebuiasca sa fiu prezent exact can voi fi in concediu plecat din localitate. Cu cat timp inainte voi primi citatie de prezentare la proces .
Va multumesc mult !
nu patiti nimic.
daca va trimit acasa citatie si aveti programat concediul in perioada respectiva puteti depune o intampinare in acest sens la registratura judecatoriei unde se desfasoara procesul in care motivati lipsa "plecat la bronzat!" cu cel putin 5 zile inainte de convocare.
in citatie se indica si dosarul in care veti fi citat.

Intampinare

Dle Presedinte

Subsemnatul, Bla, Bla, domiciliat in bla, bla, bla, citat in dosarul nr.... in calitate de intervenient fortat va aduc la cunostinta ca nu ma pot prezenta la data ..... deoarece in perioada x-y nu ma voi afla in localitatea de domiciliu.
(fara detalii privind locatia, insula greceasca sau litoralul turcesc/romanesc/spaniol)

Va doresc multa sanatate si corectitudine in solutionarea cazului,
data, numele si prenumele, semnatura

Dlui Presedinte la judecatoriei Buftea (probabil)
Multumesc mult pentru informatii !
Ce s-ar intampla totusi daca as fi fost plecat din tara . Nu se poate trimite o intampinare in acest sens : Subsemnatul .................... este plecat din tara pt o perioada de xxx ani sau pe o perioada nedeterminata
Acest proces chair nu se poate derula fara prezenta mea ?
Multumesc !

Alte discuții în legătură

Citatie in calitate de intervenient fortat ContSters236702 ContSters236702 Buna ziua. Fiica mea a provocat un accident (a trecut pe rosu), i-a produs daune masinii lovite, fara victime, intelegere amiabila. Conducatorul auto lovite ... (vezi toată discuția)
Plecarea de la locul unei tamponari banale DanielCondrea DanielCondrea Buna ziua! ma numesc Daniel, iar acum o saptamana am fost implicat intr-un accident minor. am dat cu spatele si am atins bara unei alte masini. m-am uitat daca ... (vezi toată discuția)
Daune 10.000 euro?? Ioana-Ornela Ioana-Ornela Buna ziua, Sunt din Brasov si in urma cu 3 luni am avut un accident de circulatie in judetul Mures. In procesul verbal s-a consemnat ca deoarece nu am ... (vezi toată discuția)