avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Proces cu firma de asigurare RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Proces cu firma de asigurare RCA

Buna ziua ,
In urma cu aproximativ un an de zile conduceam un autoturism (proprietate a unei cunostiine) pe sos de centura , cand din sens opus un alt autoturism a patruns pe sensul meu de mers si m-a acrosat fata stanga (pe colt ) lovitura destul de serioasa , dar autoturismul celui vinovat iesind milt mai sifonat , aproape de dauna totala. Fara victime , fara alti pasageri in masina (nici eu nici cel vinovat) Am facut amiabila . Masina pe care o conduceam a fost dusa la service unde i s-a facut un deviz de reparatie(inainte ca aceasta sa fie reparata) in prezenta unui delegat de-al firmei de asig ,;deviz care a fost trimis la soc de asigurari aceasta refuzand sa de dea acceptul de plata pt reparatie. Dupa ceva timp (o saptamana ) sunt chemat la soc de asigurari ca sa mai dau o declaratie . Acolo aflu ca dosarul de dauna a fost trimis la deprtamentul asiguratorului de antifrauda pe motiv ca declaratia mea si a proprietarului masinii pe care o conduceam se bat cap in cap + ca citez "dintr-un asemenea accident nu aveau cum sa rezulte aceste lovituri" .
Intre timp , proprietarul masinii pe care o conducem a dat firma de asigurari in judecata , de atunci derulandu-se cateva termene . Cu cateva zile in primesc un tel de la proprietar : "vei fi chemat in instanta" pe dosarul care a fost deschis impotriva firmei de asigurari.si atat , fara nici un alt detaliu despre cand si de ce voi fi chemat . Sincer sa fiu vestea asta m-a speriat cam rau si nu stiu la ce sa ma astept . De ce as putea sa fiu chemat eu in instanta si ce as putea sa patesc daca nu ma prezint ? Proprietarul refuza sa imi dea alte informatii .
Va multumesc anticipat,
O zi cat mai placuta !
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:32, 11 Iulie 2013
Pentru clarificarea situatiei, in intampinare pe langa informarea privind plecarea la bronzat puteti descrie si imprejurarile producerii daunei.
Daca instanta va constata ca nu sunt suficiente informatii pe baza carora sa poata lua o decizie, va poate trimite o citatie pentru un alt termen.
Declaratia dvs. este necesara solutionarii cauzei intrucat dvs. ati condus autoturismul, nu proprietarul (reclamantul). Daca data la care sunteti citat sa va prezentati va aflati in concediu depuneti o cerere (termenul de "intampinare" nu cred ca este potrivit) prin care aratati situatia de fapt indicand perioada intre sunteti plecat din localitate si solicitati un termen la care va puteti prezenta pentru a fi audiat.
Cu cat timp inainte de termenul de judecata este trimisa citatia ?
O luna , doua . O saptamana , cateva zile ?
Totusi sunt curios cum se procedeaza daca persoana citata sa ajunga la proces este plecata din tara , nestiindu-se daca sau cand mai revine .
O zi buna va doresc .
Neprezentarea partilor nu impiedica judecarea cauzei. Daca instanta considera necesara prezenta uneia din parti poate dispune amanarea cauzei si poate lua masuri ptr aducerea partii (trimite politia acasa). Termenul de citare poate varia, se poate cita ptr un termen peste 3 luni, 2 luni sau o luna. Una din parti poate solicita judecarea in lipsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie in calitate de intervenient fortat ContSters236702 ContSters236702 Buna ziua. Fiica mea a provocat un accident (a trecut pe rosu), i-a produs daune masinii lovite, fara victime, intelegere amiabila. Conducatorul auto lovite ... (vezi toată discuția)
Plecarea de la locul unei tamponari banale DanielCondrea DanielCondrea Buna ziua! ma numesc Daniel, iar acum o saptamana am fost implicat intr-un accident minor. am dat cu spatele si am atins bara unei alte masini. m-am uitat daca ... (vezi toată discuția)
Daune 10.000 euro?? Ioana-Ornela Ioana-Ornela Buna ziua, Sunt din Brasov si in urma cu 3 luni am avut un accident de circulatie in judetul Mures. In procesul verbal s-a consemnat ca deoarece nu am ... (vezi toată discuția)