avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa plec de acasa!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa plec de acasa!

Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el din cauza plecarii mele de acasa.Ce as putea face sa nu ma poata lua acasa dar nici iubitul meu sa nu pateasca ceva?Exista acte in care eu sa imi asum plecarea?Casatoria fara acordul lor este posibila?
Cel mai recent răspuns: Ynna Dobre , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 02:09, 9 Iulie 2013
stimata domnisoara,sunt parinte si am o fata care a implinit anul acesta 18 ani, daca fata mea ar fi facut asa ceva ,crede-ma ca (iubitul)ar fi fost primul care ar fi aflat parerea mea.dupa trezirea din terapie. din fericire eu am invatat sa discut orice probleme de viata cu fata si nu am ajuns pana acum in asemenea situatie.te sfatuiesc sa discuti deschis cu parintii,sa le ceri sfatul,,,sfatul meu este : lasa-ti iubitul in plata domnului si gandeste-te la viata ta ,nu-ti inchide viata in mod prostesc la 17 ani,incearca sa obtii mai mult de la viata decat un iubit care mai devreme sau mai tarziu va sfarsi in bautura si tu te vei trezi ca regreti pasul facut ,asa cum se intampla cu majoritatea relatiilor incepute la 17 ani. i-ti doresc mult noroc in decizia pe care o vei lua...cu stima Geo
Iubitului tau nu i se poate intampla nimic, doar nu te-a luat cu forta, ai venit singura la el.
acum crezi ca esti nedreptatita dar analizeaza-te: ai terminat o scoala/ esti in stare sa iti castigi existenta? Daca iubitului ii este indiferent sau poate chiar nu are chef sa te primeasca? vrea doar sa traiti asa episoade aventuroase. Este el in stare sa castige un salariu care sa va asigure traiul, sa te intretina 2 ani la liceu? La varsta asta cred ca nu sta singur ci cu parintii. Crezi ca parintii lui vor fi bucurosi sa aiba o persoana in plus in casa? pe care sa o intretina? mancare, spalat, imbracat, incaltat, rechizite etc.
Cred ca ti-e prea bine ...
Daca vrei sa-ti ratezi viitorul du-te la iubitul tau. Daca acel baiat te iubeste, te va trimite inapoi pachet, daca nu, te va primi cu bratele deschise pt ca la un moment dat vei pleca singura cand el se va fi saturat de tine.
Dar...relatia unui adult cu un minor nu mai este incriminata de Lege, nu este penala ?....
Daca aveati 14 ani.
Buna seara,
Draga mea ramai acasa langa parintii tai...rai ..buni ...sunt ai tai...sti se spune ...rau e cu rau....dar mai rau e fara rau....asa ca ramai cu ai tai, poate sunt severi cu tine, poate te-au judecat gresit odinioara, nu-i bai , rabda, iubeste-i mult din suflet, nu face un pas gresit in viata ca iti vei distruge tineretea si frumusetea ta , e pacat....
Imi cer scuze , am si eu o fetita are 11 ani, o iubesc din suflet, si numai am pe nimeni decat pe ea, parintii mei au decedat, am avut o copilarie muncita si parintii mei erau foarte severi mai ales ca eram fata, mama ta va fi daramata pentru pasul pe care il vei face, sti mama e tot mama si iarta , dar o bagi in pamant de vie......
Aici pe forum gasesti un indemn, un povat, ia-o ca atare..in fond este viata ta...dar ai grija sa nu fie scurta
Cu drag,
ynna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie la 16 ani-consecinte croitoruroxana croitoruroxana buna,va rog sa m ajutati dak se poate am 16 ani jumatate sunt cu un baita de 20 de ani de 2 ani impreuna parintii nu sunt deakord ku el si eu sufar mult vrem ... (vezi toată discuția)
O intrebare :) sunt minora si vreau sa ma mut cu prietenul major ContSters284275 ContSters284275 Buna ziua, Am 16 ani. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani si am fost incredintata tatalui, in urma faptului ca mama a renuntat la mine. Pana de curand ... (vezi toată discuția)
Doresc sa plec de acasa diana1401 diana1401 Buna seara! Numele meu este Diana si am 17 ani impliniti in iunie 2014. Voi incepe prin a va spune despre ce este vorba, apoi voi pune intrebarile de ... (vezi toată discuția)