avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Va rog ajutor...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Va rog ajutor...

Va rog sa imi spune-ti si mie daca la infiintarea unei Intreprinderi individuale este obligatoriu ca numele acestei intreprinderi sa fie "Numele din C.I." urmat de I.i sau se poate pune si o prescurtare a numelui sau o alta denumire.
As vrea sa comercializez componente de calc noi si second si prin punt de lucru si prin magazin virtual, si nu stiu ce ar fi mai bine srl sau Intreprindere individuala. As vrea sa ma declar platitor de TVA, impozit pe profit , pentru a putea lucra si cu persoane juridice.
Mentionez ca intentionez ca o perioda o sa lucrez singur dupa care voi angaja o persoana,.Se poate participa la licitatii ca Intreprindere individuala?Se poate lua ISO pe I.i?
Care sunt avantajele reale si dejavantejele ale unui srl fata de I.i?
Multumesc anticipat.
Daca doriti sa dezvoltati afacerea si sa angajati personal salariat, e de preferat sa infiintati o societate comerciala cu raspundere limitata.
Infiintand o societate comerciala aveti o paleta mult mai larga de optiuni, ca obtinerea acelui certificat ISO, participarea la licitatii, angajarea de personal, etc.
srl-ul este categoric cea mai buna solutie din toate punctele de vedere.Cat despre avantaje si dezavantaje, acestea sunt multiple....;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa adaug ca titular pe cineva ContSters78669 ContSters78669 DETIN UN II ( INTREPRINDERE INDIVIDUALA ) PE ACTE FIIND TRECUT DOAR EU,AS DORI SA-L TREC PE ACTE SI PE BAIATUL MEU. SE POATE ? NU AS DORI SA SCHIMB ACTELE ... (vezi toată discuția)
Pfa, ii sau srl? luca_claudia72 luca_claudia72 as dori sa-mi deschid un magazin cu haine si incaltaminte second hand. care din cele 3 forme ar fi mai indicat pfa, ii sau srl? (vezi toată discuția)
Infiintare ii si administrator sc haiducu haiducu pot infiinta o ii in nume propriu daca mai sunt si administrator la o sc ?? (vezi toată discuția)