avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Lichidare firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Lichidare firma

va rog sa ma ajutati cu un sfat.
o firma care a fost suspendata din anul 2010 pana azi 07.07.2013 si are datorii la stat care este modul de a o inchide ,iar daca nu se procedeaza la inchidere ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 22:28, 8 Iulie 2013
Buna seara .
Nu se poate radia firma prin O.R.C.daca are datorii la stat.Trebuie intrata firma in insolventa ,caza in care se poate radia, dar numai dupa o analiza atenta a lichidatoruli judiciar a dosarului de insolventa, si in functie de abaterile savarsite de fostii administratori.daca acestea exista,conform aart.138 din Legea nr.85/2006,se poate cere imputarea datoriilor firmei,catre fostii administatori,si numai dupa aceea ,se radiaza firma. Daca nu sunt astfel de abateri , se poate solicita inchiderea procedurii si radierea firmei,pentru lipsa de bunuri.
Marius Bote.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atragerea raspunderii asociatilor, este posibila?????? carm97 carm97 Sunt asociat intr-o firma cu un procent de 3%. Nu am luat dividente niciodata si nici nu m-am ocipat vreodata de firma respectiva. Firmei i s-a deschis ... (vezi toată discuția)
Neactivitate in procedura de insolventa mihaigiu mihaigiu Am fost Administrator de o Srl care in decembrie 2010 a fost deschisa procedura de insolventa voluntara. Considerand ca pana acum lichidatorul nu a vandut ... (vezi toată discuția)
Insolventa ODA1 ODA1 Poate o alta societate sa achite toate datoriile unei societati aflate in insolventa? Cum procedeaza? Ce se intampla cu insolventa? (vezi toată discuția)