avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune teren agricol retrocedat dupa1989
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune teren agricol retrocedat dupa1989

Buna ziua!
Mama a mostenit , dupa Revolutia din 1989, impreuna cu alti 8 frati si surori, cam 5 Ha de pamant agricol. O sora care are si certificatul de deces al bunicii si actul de proprietate al terenului, nu a facut indiviziunea, iar acum spune ca nu mai are actele. Se poate face, de catre mama mea, un nou act de deces si de proprietate, pentru a face cu ceilalti frati indiviziunea, pentru a-si lua fiecare partea care ii revine? Ce anume trebuie facut?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 16:57, 7 Iulie 2013
Nu a facut iesirea din indiviziune nu indiviziunea.
Se pot elibera duplicate atat dupa certificatul de deces cat si dupa titlul de proprietate. Apoi dezbateti succesiunea si faceti partajul, daca nu va intelegeti pe cale amiabila la notar , veti apela la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Lesire din indiviziune anamariacelik anamariacelik buna ziua bunica mea a decedat in 1983 dupa 1989, i s-a restituit cca 7 ha pamant avand multi copii li se cuveneau fiecaruia 05 ha. cererea de retrocedare ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune si iesire din indiviziune constantin2015 constantin2015 Buna ziua, Va expun problema mea. Mama mea locuieste intr-o comuna in judetul Iasi. Fratele mamei a decedat in octombrie 2012. In urma lui a ramas casa si ... (vezi toată discuția)