avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii compensatorii in cazul restructurarii postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii compensatorii in cazul restructurarii postului

buna ziua,
am primit preaviz pentru incetarea contractului de munca pe motiv de restructurare a pozitie. firma activeaza pe caen 5229 - alte activitati anexe transporturilor. firma are peste 20 angajati. intrebarile mele sunt: la cate salarii am dreptul si ce trebuie sa fac ca sa le primesc? am inteles ca nu se mai aplica CCM si nu stiu daca se aplica CCM la nivel de ramura transporturi in acest caz. CCM la nivel de ramura transporturi prevede 6 salarii compensatorii, dar este cel valabil 2008-2010, nu am gasit altul mai recent.
multumesc mult pentru lamuriri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 7 Iulie 2013
Daca nu exista un CCM valabil, aplicabil unitatii respective, in care sa se prevada acordarea de salarii compensatorii in caz de concediere, atunci nu exista baza legala pentru acordarea acestora.
@ aristotel55

1. CCM la nivel de ramura transporturi nu mai este valabil.

2. acordarea de salarii compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa acestor prevederi, angajtorul nu are nicio obligatie de a va acorda salarii compensatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu in cazul disponibilizarii vs ccm pe ramura la nivel national danuttunad danuttunad Buna seara, Cum as putea sa aflu daca angajatorul este obligat in baza CCM pe ramura la nivel national(am lucrat in vanzari la o firma de distributie)sa ... (vezi toată discuția)
Concediere art 65 (1) desfiintare loc de munca anymaryh anymaryh Buna seara! va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri: 1. termenul de preaviz de 20 zile lucratoare este de la data comunicarii, de ex. prin posta, este ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post nick20_2005 nick20_2005 Buna ziua! Am fost anuntat ca se va desfiinta postul(programator IT), dupa aprox 1 an de la angajare, insa nu am primit inca o notificare in scris. Conform ... (vezi toată discuția)