avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cazul fortuit in contracte
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cazul fortuit in contracte

Buna ziua,

Am urmatoarea intrebare: Trebuie sa stipulam in contractele comerciale si clauza privind cazul fortuit, in conditiile in care societatea noastra importa bunuri, si uneori se intarzie livrarea comenzilor catre clienti din cauza ca vasul/camionul nu ajunge la timp la destinatie?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Andr33agav , utilizator 08:41, 11 Iulie 2013
In materia raspunderii contractuale, atat forta majora cat si cazul fortuit conduc la exonerarea de raspundere. In ceea ce priveste un contract de transport,este de mentionat faptul ca, transportatorul este tinut sa suporte riscurile ce rezulta din exploatarea mijlocului de transport, care constituie cazuri fortuite. In speta la care faceti referire-in ceea ce priveste faptul intarzierii- se pune in discutie modalitatea defectuoasa de aducere la indeplinire a unui contract, daca vreti, o executare necorespunzatoare a contractului de transport, ci nu se pune problema de caz fortuit !
Imi cer scuze ca nu am fost destul de clara, ma refeream la contractele incheiate intre societatea noastra si clienti, pentru exonerarea de raspundere contractuala in cazul in care nu ne putem onora comenzile la timp din cauza transportului defectuos.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine suporta riscul? igor_drangoi igor_drangoi A fost incheiat un contract de transport, dintre o firma caraus si o o societate, fara sa fie prevazut, in contract, nimic mai mult decat destinatia, data, si ... (vezi toată discuția)
Retineri carburant din diurna eumi_69 eumi_69 buna ziua, Sunt sofer pe camion la o societate comerciala. In urma unei curse efectuata saptamana trecuta, cursa in care am ramas inzapezit la Buzau 3 ... (vezi toată discuția)
Returnare produse personalizate NicoValcu NicoValcu Buna ziua, mi-am cumparat un produs personalizat si m-am razgandit. Mai pot face ceva? Multumesc! (vezi toată discuția)