avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cu un cetatean din Egipt
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cu un cetatean din Egipt

Buna ziua !
Sunt de cetatenie romana,lucrez in Spania , sunt rezident aici, cu loc de munca.
As dori sa ma casatoresc cu un cetatean egiptean in Romania !
Este posibil acest lucru?Este recunoscuta casatoria de aici, cu un cetatean din Egipt.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:29, 9 Iulie 2013
De ce in Romania si nu la unul din consulatele Romaniei din Spania?

Ca sa vina in Romania ii trebuie invitatie din partea dvs. sau a altcuiva (care are locuinta si niste bani in cont) si viza de intrare. Pentru ca dvs. aveti rezidenta si lucrati in Spania nu ar fi usor sa o obtina, poate e mai simplu sa vina in Spania - daca nu este acolo deja.
Ptr a ma casatori in Romania cu el trebuie sa am locuinta proprie??? Nu am asa ceva.
SI se poate rezolva aceasta casatorie la un consulat romanesc din Spania?
Multumesc
Nu trebuie sa fie proprietate, poate fi si inchiriata insa tinand cont de faptul ca lucrati si locuiti in Spania cu forme legale este mult mai simplu sa va casatoriti in fata autoritatilor romane de la consulatul in circumscriptia caruia aveti resedinta.

Aveti detalii complete despre acte si procedura aici:
[ link extern ]
va multumesc.
o singura nelamurire mai am: si aceea ca am citit pe internet pe situl ambasadei romaniei din Egipt: ca o casatorie cu un egiptean este recunoscuta de autoritatile romane doar daca se face la min.justitiei din egipt ?
Da, casatoriile incheiate la moschei (nicio casatorie religioasa, incheiata oriunde in alta tara) nu sunt recunoscute.

Dupa ce va casatoriti va trebui sa transcrieti certificatul de casatorie la starea civila de la locul dvs. de domiciliu din tara; la ambasada noastra din Egipt nu se inscriu si certificatele de casatorie. Casatoria in strainatate a unui cetatean roman cu un cetatean strain este recunoscuta in Romania doar dupa inscrierea / transcrierea in registrele nationale de stare civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-am casatorit cu un cetatean egiptean la ambasada egiptului ... Sofia Popescu Sofia Popescu M-am casatorit cu un cetatean egiptean la ambasada Egiptului din Londra. Certificatul este supralegalizat, cu stampilele ambasadei din Londra si MAE ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un cetatean egiptean karyna89 karyna89 Buna seara, Ma voi casatori cu un egiptean, stiu ca am nevoie de un certificat de celibat-de la starea civila unde sunt inregistrata, dar cat dureaza pana ... (vezi toată discuția)
Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)