avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatenie Germana
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatenie Germana

Buna ziua! intrebarea mea este: unde merg imediat dupa nastere pentru a inregistra copilul nascut pe teritoriul germaniei? Si ce drepturi va avea copilul avand in vedere ca eu nu muncesc,dar tatal copilului care este de origine filipineza are contract de munca in germania,dar noi nu suntem casatoriti inca? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:38, 8 Iulie 2013
La unul din consulatele Romaniei din Germania, pentru a-i inregistra nasterea.
Aveti detalii despre procedura, acte si costuri aici:
[ link extern ]

In ceea ce priveste drepturile pe care le-ar putea avea copilul pentru ca tatal lucreaza legal in Germania nu pot sa va spun nimic; daca nu va raspunde altcineva de pe forum intrebati la autoritatile germane din localitatea unde sunteti.
multumesc din suflet!
Ce as mai vrea sa stiu...Imediat dupa nastere,unde declaram copilul? la primaria orasului in care locuim? la cea germana ma refer!
Pentru putin :)

Cu extrasul de nastere pe care il obtineti de la spital si cu actele dvs. de identitate sau pasapoarte mergeti la primaria orasului.
Sa verificati certificatul copilului cu mare atentie, o greseala chiar si de o litera la numele dvs. sau la alte date din el va poate pune pe drumuri pentru rectificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaportul minorului perlychris perlychris pasaportul baiatului meu este expirat.am nevoie si de semnatura tatalui pentru a face un nou pasaport?eu nu l-am trecut inca in acte ca fiind tatal ... (vezi toată discuția)
Parinti cetateni romani-copilul pasaport german teopop02 teopop02 Buna ,ma numesc Teodora am 20 de ani si anul acesta am nascut(17.04.2009) un baietel in Germania,eu sunt in Germania stabilita din 04.05.2008,am venit in ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului cu dubla cetatenie dnd76 dnd76 Buna ziua,am si eu mai multe nelamuriri,daca ma poate ajuta cineva...multumesc din suflet! sunt o mama singura,cu doua gemene de 2ani. tatal lor este cetatean ... (vezi toată discuția)