avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pasaportul minorului
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pasaportul minorului

pasaportul baiatului meu este expirat.am nevoie si de semnatura tatalui pentru a face un nou pasaport?eu nu l-am trecut inca in acte ca fiind tatal copilului.el doar la recunoscut ca fiind baiatul lui.mie imi este teama ca odata ce este trecut pe numele lui...are aceleasi drepturi.pot sa fac pasaportul si fara aprobarea tatalui?baiatul meu este inregistrat in Germania.
Cel mai recent răspuns: perlychris , utilizator 10:04, 26 Aprilie 2016
Depinde unde l-a recunoscut şi de cetăţenia copilului.
Dacă minorul este născut în străinătate, certificatul de naștere trebuie transcris în România.
Dacă în certificatul de naștere al minorului este trecut și tatăl copilului, atunci aveți nevoie de acordul acestuia.
În situația în care tatăl a recunoscut copilul și s-au făcut mențiuni în acest sens în registrul de stare civilă, dar fără a se elibera un nou certificat de naștere, la verificare la serviciul de pașapoarte se va vedea că este făcută o asemenea mențiune și va fi necesar acordul tatălui.
Dacă tatăl nu este menționat în niciun act de stare civilă nu este necesar acordul acestuia.
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2016
Olimpiu DRUȚĂ - Cabinet de Avocat, Avocat
buna dimineata!multumesc pentru raspuns...baiatul este nascut in Romania,iar tatal este de origine olandeza .tatal l-a recunoscut in Olanda ca fiind tatal biologic.ca sa emit pasaport plus certificat de nastere am nevoie si de acordul lui? in Olanda poarta numele tatalui la starea civila. nu vreau sa il trec in certificatu de nastere altfel dobandeste aceleasi drepturi ca si mine.este oare asa? noi locuim in Germania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea fetiței după 5 ani Nico1983 Nico1983 Buna ziua. Sunt mama unei fetițe de 5 ani care la monumentul nașterii ei nu a fost recunoscuta de către tatăl ei (ne-am despărțit înainte de naștere ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil 12 ani CristinaMorosan CristinaMorosan Buna ziua. Am si eu un baiat de 12 ani. Cand s-a nascut copilul nu eram casatorita si tatal lui nu era in tara, asa ca pe certificatul copilului nu este trecut ... (vezi toată discuția)
Intrarea in tara a unui minor fara certificat de nastere romanesc. Liviu83 Liviu83 Buna ziua, Vreau sa stiu ce acte trebuie pentru intrarea in tara a unui copil de 8 luni nascut in Italia si nedeclarat in Romania (practic nu are certificat ... (vezi toată discuția)