avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... niste lamuriri as dori, va rog
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

niste lamuriri as dori, va rog

Tocmai am fost instiintat ca am fost scos de sub urmarire penala intr-un dosar legat de drepturile de autor. Procurorul a cosiderat ca fapta savarsita nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni si am primit o amenda cu caracter administrativ de 1000 RON pe care am achitat-o. Sa ma astept acum sa fiu dat in judecata intr-un proces civil de catre cei ce s-au constituit parte civila? UPFR si inca o organizatie de genul asta au formulat pretentii civile in suma de peste 20.000 de lei. Cererea lor nefiind solutionata ma vor actiona in judecata? Iar legat de amenda administrativa, se trece in cazier? Pe viitor se va considera ca am sau nu antecedente penale?
Cel mai recent răspuns: ANDREEA ZAHARIA , Avocat 20:10, 12 Martie 2009
1. Se poate face plangere impotriva solutiei data de procuror.
2. Puteti fi dat in judecata in civil, dar trebuie sa timbreze la valoare.
3. Amenda administrativa nu se trece in cazier.
Multumesc pentru raspuns.

Plangere nu am facut pentru ca imi convine solutia data de procuror, mai ales daca aceasta amenda nu apare la cazier e foarte bine.
Imi puteti explica ce inseamna ca trebuie sa timbreze la valoare?

Plangere nu faceti dvs. ci partea vatamata.
Adica sa plateasca taxa de timbru vreo 1200 lei.
Intradevar daca vor aceasta suma de bani trebuie sa mearga in fata instantelor civile si sa-si timbreze actiunea la valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de bijuterii recunoscut Popescu Marilena Popescu Marilena Am avut o menajera care mi-a furat mai multe bijuterii. Am reclamat la politie, am facut declaratii si eu si ea . Ea a recunoscut furtul. Dosarul a fost trimis ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin - consecinte Maria2121 Maria2121 Buna ziua...am si eu o problema. Am fost intr-un supermarket si am sustras niste produse cosmetice fara sa le platesc,bagandu-le in geanta. La iesirea din ... (vezi toată discuția)
Furt calificat Roziuca Roziuca Un minor de 16 ani care a furat dintr-un magazin 3 articole de imbracaminte si care a fost prins de agentul de paza, fara ca magazinul sa depuna plangere ... (vezi toată discuția)