avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Avizare conf. OUG 77
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Avizare conf. OUG 77

Se merge personal la ANFP - București pentru avizarea statului de funcții conform OUG 77 sau se poate trimite si prin curier ? ???? Am văzut programarea pe siteul ANFP si cred ca nu este logic sa mearga fiecare UAT in parte ......dar trăim în România unde totul este posibil....
Cel mai recent răspuns: DIANA_RU , utilizator 14:40, 23 Iulie 2013
cu posturile unice vacante cum a fost? au avut nevoie de justificari? daca declar cat mai multe posturi ca posturi unice, pana unde pot intinde coarda?
sper sa mai apara informatii legat de avizare, noi suntem pe 24.07 - le vom trimite prin posta si pe mail!
prezenta obligatorie
DIANA_RU a scris:

am vb cu cineva care a fost azi la aviz, dureaza destul de mult ( 4 ore in cazul de fata ), ideile principale sunt : nu se accepta transformari de posturi vacante, nu se accepta infiintare de functii de conducere in plus fata de ultima avizare ANFP ( chiar daca te incadrezi in procentul de 12% ), in centralizator trebuiesc cuprinse si posturile exceptate de OUG 63 : invatamant, asistenti personali

Ieri am trecut şi eu ieri prin acest calvar numit avizare. Ceea ce a scris colega mai sus este întru totul adevărat. Am avut de desfiinţat doar posturi contractuale, funcţiile publice vacante sunt unice şi s-au încadrat în excepţia de la art. 1 alin. 2 lit. b din OUG 77/2013. Este foarte importantă prezenţa împuternicirii din partea ordonatorului principal de credite pentru persoana care duce documentaţia deoarece dacă apar modificări acestea să se poată face pe loc ca să nu mai faceţi încă un drum. Se auzeau zvonuri pe acolo că anul acesta va avea loc o altă reîncadrare a funcţionarilor publici şi aşa că sigur vom avea nevoie de un alt aviz. Aşa că desfiinţaţi posturile care intră sub incidenţa OUG 77/2013 şi nu încercaţi să faceţi alte modificări în structura instituţiei că nu vi le vor accepta (mai ales având în vedere stresul la care sunt supuşi cei de la ANFP zilele acestea, nu prea au timp de discuţii).
Am fost ieri la aviz, dureaza destul de mult ptr ca se citeste toata documentatia, se verifica incadrarea in procentul de 12% si in structurile 5,7,15. Mare atentie la desfiintarea de functii de conducere, nu poti lua posturi ocupate din alta structura in detrimentul altui sef, ex : ai un sef birou cu 1 post ocupat si 4 vacante, le desfiintezi pe cele 4 si se transforma in compartiment, nu poti lua posturi ocupate de la alt birou care se incadra in norma de structura si sa-l faci compartiment pe celalalt .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiinþarea posturilor publice vacante ºi a celor ocupate szabozsolt1 szabozsolt1 Va rog sa ma ajutati un raspuns, nici cei de la ANFP si nici Agentia Nationala... nu a putut sa imi ofere un raspuns clar. Guvernul a anuntat adoptarea ... (vezi toată discuția)
Reducere posturi vacante Tpopa Tpopa Bună ziua, Cu privire la recenta Ordonanță 77/2013 privind reducerea posturilor vacante aș dori o sugestie despre modul în care se va modifica ... (vezi toată discuția)
Sef birou klaudia772001 klaudia772001 Daca avem un compartiment cu 5 functionari de executie din care unul cu studii superioare, transformarea compartimentului in birou presupune existenta unui ... (vezi toată discuția)