avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii suspendare contract de munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

suspendare contract de munca

Am un salariat care ste concediu medical de 6 luni si va mai sta are cod 14, eu nu am facut suspendarea in revisal, care sunt consecintele si ce este de facut in continuare, am avut si control de la ITM si nu au sesizat acest aspect. Multumsc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: rusualexandra , utilizator 15:16, 8 Iulie 2013
1. Suspendarea contractului individual de munca pentru concedii medicale este o suspendare de drept si ea nu se inregistreaza in Revisal si nici nu se emite decizie de suspendare a CIM.

2. Din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor:

Art. 3
...
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
...
h) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;
...

3. Din Codul muncii:
Art. 50 Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:

a) concediu de maternitate;
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
...
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Este obligatorie suspendarea CIM pe parcursul concediului medical ? Care este temenul in care se poate tr. ReviSal ? ... (vezi toată discuția)
Contractul individual de munca se suspenda in timpul concediului de maternitate? vrusu vrusu Buna ziua , As dori sa stiu daca perioada in care o persoana se afla in concediu medical - Risc maternal sau Sarcina si leuzie - trebuie suspendat ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate(cel de 126 zile) in revisal ContSters114672 ContSters114672 Se opereaza sau nu in Revisal suspendarea CIM a concediul de maternitate de 126 zile, prenatal in cazul de fata? Daca se opereaza cum voi plati acest concediu ... (vezi toată discuția)