avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate depune plangere impotriva unui martor ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate depune plangere impotriva unui martor asistent?

Pe procesul verbal de contraventie incheiat exista trecut un martor asistent.
Acesta sustine ca ar fi fost prezent la infractiunea descrisa in procesul verbal (retinere permis)
Insa declaratia martorului (pe care o am scrisa) contrazice in totalitate declaratia agentului de politie (pe care deasemeni o detin) .
locul presupusei infractiuni:
Agentul: ''ma indreptam dinspre Calea Galati spre calea ferata si aveam in spate un autuvehicul maxi-taxi...'
Martorul: '' ma indreptam dinspre calea ferata spre Calea Galati si aveam in fata masina politiei''
Relatia politist - martor:
Agent: '' a venit la mine o persoana necunoscuta de sex masculin...'
Martor: '' il cunosc pe agentul de politie, am numarul lui de telefon 07xxxxxx''
Identificarea martorului:
Agent: '' A venit la mine o persoana necunoscuta de sex masculin care m-a intrebat daca am fost lovit de ....''
Martor: '' In timp ce asteptam la capatul traseului a venit la mine politistu in uniforma si cu masina politiei si mi-a zis sa semnez procesul verbal. Am avut incredere in ce mi-a zis si am semnat procesul verbal..''

Cele doua declaratii ale celor 2 le detin. Pot reclama acest martor la politie. Poate fi considerat martor acest individ, tinand cont de cele declarate ?
Cel mai recent răspuns: dumitreldd , utilizator 21:34, 8 Iulie 2013
Puteți depune plangere pentru mărturie mincinoasă, dar cum veți demonstra ca martorul este cel care minte și nu agentul constatator.
De altfel finalul declaratiei de martor descris de Dvs. : '' In timp ce asteptam la capatul traseului a venit la mine politistul in uniforma si cu masina politiei si mi-a zis sa semnez procesul verbal. Am avut incredere in ce mi-a zis si am semnat procesul verbal..'' duce la concluzia logica cum ca martorul este cel care spune adevarul.
Sigur.... pt marturie mincinoasa.
Poate fi considerat martor la intocmirea unui proces verbal ce contine declaratii neadevarate.
Depuneti plangerea si vedeti ce iese.
Din cate am auzit se cam practica cateodata situatia de acest fel cu martorii asistenti.
In general sunt martori de serviciu...presupun eu...
Multumesc pentru raspuns

Atunci as putea depune plangere impotriva celor doi, lasand organele statului sa verifice acest lucru?
Eu stiu ca martorul (sofer de maxi taxi) a facut acest lucru la presiunea agentului de politie. Chiar el spune, in declaratie ca a fost oprit de mai multe ori de acest agent.
Pot face plangere impotriva celor 2 in aceasta situatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate infatisari au loc intr-un proces de anulare pv si contraventie? dumitreldd dumitreldd Pe 24.04 este a patra infatisare in cadrul unui proces in care am solicitat anularea unui pv de contraventie. La primul nu s-a prezentat ipj si nici martorul, ... (vezi toată discuția)
Am facut accident vreau sa contest pv, am o intrebare! btibia btibia Buna ziua, Am si eu o problema, ieri am avut necazul de a aveam un accident usor cu o domnisoara. O scurta relatare a celor intamplate: 1. Veneam dinspre ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala pe rolul instantei marinelapolescu marinelapolescu Buna seara, Am contestat un proces-verbal, (trecusem pe verde intermitent, iar politistul m-a oprit si m-a amendat cum ca as fi trecut pe rosu). La primul ... (vezi toată discuția)